Силните изяви на ЦСКА в efbet Лига, а преди това и в Европа, са повишили чувствително цените на три от звездите на "червените".

Авторитетният портал transfermarkt.com твърди, че Джонатан Линдсет, Браян Морено и Маурисио Гарсес са увеличили най-много стойността си през последните месеци.

Добрите новини за Саша Илич не свършват

Добрите новини за Саша Илич не свършват

Иван Турицов вече е възстановен, връща се на терена срещу Спортист (Своге)

Първият в списъка към момента е с цена от 1 000 000 евро, а когато премине от Сарпсборг на "Армията", е бил оценяван за 700 000 евро. Този скок с 300 000 обаче е незначителен и като стойност, и като процент в сравнение с останалите двама от списъка, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

Цената на Браян Морено е скочила повече от двойно. Колумбиецът дойде със свободен трансфер в ЦСКА от родния си Атлетико Уила в началото на миналата година. Тогава той е бил оценяван на 450 000 евро, а сега цифрата е 1 000 000. Нападателят е на 23 години и на "Армията" се надяват, че ще изкарат доста пари от евентуална негова продажба през лятото.

Най-голям е скокът при Маурисио Гарсес. Цената на бразилеца е набъбнала впечатляващите 10 пъти. Когато е пристигнал в ЦСКА, порталът transfermarkt.com го е оценил на нищожните 50 000 евро. Към момента универсалният футболист на "червените" струва 500 000 евро.

ЦСКА привлича още един норвежец?

ЦСКА привлича още един норвежец?

Става въпрос за централен защитник

Маурисио Гарсес е под наем на "Армията" от бразилския Бруске, който сега е част от третото ниво на футбола в страната. "Армейците" имат фиксирана клауза за откупуването на играча лятото, която според различни информации варира от 100 до 650 хиляди евро.

Най-скъпият футболист на ЦСКА към момента е Юрген Матай, който е оценен на 1 500 000 евро.