ЦСКА ще изиграе днес първия си домакински мач за годината. "Червените" приемат Ботев (Пловдив) в опит да затвърдят доброто впечатление оставено в последния половин час на пролетния си старт в Стара Загора. Тогава те установиха мощен натиск над Берое и въпреки че бяха допуснали нелепо попадение след грешка на Бусато, обърнаха срещата, вкарвайки цели 4 гола. Огромна роля за драстичното подобряване на представянето имаше тройната промяна, която осъществи Саша Илич.

В 60-ата минути той включи едновременно на терена Марселино Кареасо, Браян Морено и Тобиас Хайнц, за когото това бе дебют с червената фланелка. Всеки от тримата се представи на доста високо ниво, като по този начин комбинативността и динамиката в червения състав значително се повишиха. Именно те бяха в основата на обрата, тъй като старозагорци нямаха отговор на бързото темпо, което "армейците" им предложиха.

В предстоящия мач с Ботев (Пловдив) Саша Илич се надява тимът му да изглежда както в последния половин час в Стара Загора. За целта сръбският специалист, който вече стана пословичен със своите ротации, отново ще заложи на тройна промяна. И тя ще трябва да сработи така, както го направи под Аязмото.

Двама от тримата футболисти, които този път ще получат доверие от първата минута, са именно тези, които раздвижиха играта в средата на терена срещу Берое - Кареасо и Хайнц. За норвежеца това ще е първи старт за ЦСКА, като днес той няма да действа в зоната зад централните нападатели, а ще застане на върха на атаката, където ще си партнира с Назон. Това обаче няма да отнеме от креативните му функции, тъй като единственото досега зимно попълнение на "червените" е много енергично и се движи по цялата ширина на терена, на която и от двете позиции да е поставен.

Кареасо, който през есента бе използван като офанзивен халф, пък вече в няколко мача от началото на зимната подготовка е изпробван от Илич в ролята на опорен полузащитник. Именно на тази позиция той се появи в Стара Загора, а ще действа на нея и днес. Той ще е с по-офанзивен профил, а за стабилността в центъра ще се грижи универсалният боец Тибо Вион.

Играчите на Саша Илич ще се радват на огромна подкрепа срещу Ботев (Пловдив)

Играчите на Саша Илич ще се радват на огромна подкрепа срещу Ботев (Пловдив)

"Червените" с първо домакинство през 2023 година