Бившият президент на ЦСКА - Александър Томов сподели в ефира на Нова телевизия, че за последно "червените" са били гранд при негово управление, а сега не са такъв.

Професорът-политик за пореден път изтъкна постиженията на клуба "по негово време".

Томов не подмина и факта, че грандът от „Армията“ се състезава във "В" група през настоящата кампания, като обясни, че е „илюзия, че българският футбол и Левски печелят от това“.

„Александър Томов извисява ЦСКА. При първото идване на Томов в ЦСКА станахме шампиони. След това за измислена сума от 800 000 или 700 000 лева ни взеха лиценза. Сега бяхме на три месеца от титла, отново имаше намеса. Томов трябваше да излезе с натиск. И първия път натискът бе от подобни хора като сега. Кремиковци не поема дългове на ЦСКА, а ЦСКА и дългове на ЦСКА в частност. Това стана след като висши държавници помолиха за това Прамод Митал. Той имаше колебания. Той бе помолен от Първанов в прав текст. Той помоли Митал да помогне. Митал взе решението след тази среща. С два-три дни производство на Кремиковци по онова време се издържаше ЦСКА за цяла година, даже и по-малко. ЦСКА стана шампион. Но тогава се намеси Прокуратурата и каза, че Александър Томов е откраднал Кремиковци и ЦСКА“, започна Томов.

„Не съм основен акционер от 10 месеца в ЦСКА. 2014-а година, когато ЦСКА отново бе стабилизиран и на първо място, имах нужда от нови акционери. Беше ми трудно. Помолих такива хора да влязат. Лицата Манджуков и Инджов приеха, дадоха пари и поискаха контрола. Срещу 1 милион лева инвестиция, те получиха в залог контролния пакет акции. След като поеха ангажимента, казаха, че всичко е наред, решиха, че най-доброто за ЦСКА е да мине през фалит. Бе разпродаде отборът на безценица, а той струваше пари. За мен това е престъпление, като Кремиковци“, добави бившият бос на ЦСКА

„Феновете на ЦСКА ги има. Тези, които направиха тази история имат една илюзия, че българският футбол и Левски печелят от това. Това е една илюзия, всички губят. Да, временните страсти на Левски са удовлетворени. Те са почти планиран шампион. Ако закрият още един-два отбора могат да си играят сами. Но това е проблем на целия футбол. Изваждането на ЦСКА от А група е загуба за цяла България“.