Велизар Димитров отрече да се е извинявал на клубния шеф Александър Томов от името на съотборниците си за публичния протест, който футболистите на ЦСКА спретнаха заради неплатените им заплати.

"На никого и по никакъв повод не съм се извинявал за каквото и да е!", категоричен бе най-добрият футболист на "червените" за 2007 г. пред радио "Дарик".

Преди десетина дни възпитаниците на Стойчо Младенов тренираха с извадени джобове, демонстрирайки налегналото ги безпаричие. Тогава президентът на клуба Александър Томов нарече акцията на играчите "детинска постъпка" и сподели, че малко по-късно е получил техните извинения.

"Аз съм човек, който ще се извини, ако усети, че е направил грешка. В случая обаче категорично заявявам, че не съм се извинявал, а и не виждам причина, за да го направя. Дори моите колеги ме попитаха и аз им отговорих същото. Отгоре на всичко пет дни бях в Барселона, през което време се чувах единствено със старши-треньора си и с никой друг", разясни Велизар.

Относно плащанията в тима Димитров разкри, че е разбрал от съотборниците си, че тези дни им е преведена една заплата и нищо повече. "Друго по картите няма", добави той.

От днес офанзивният полузащитник започва тренировки по индивидуална програма, като от терените ще отсъства още поне един месец. Велизар изрази съжаление от пропусната възможност да играе за националния тим в контролата срещу Северна Ирландия.