Броени дни остават до началото на футболното ни първенство, а ЦСКА на практика няма отбор. В момента действащ договор с клуба имат само 8 играчи - вратарите Черни и Господинов, бранителите Грънчов и Василев, халфове­те Карачанаков, Марсиньо и Чочев, както и нападате­лят Станко Йовчев.

Пред в. "Тема спорт" представи­телят на кръга "Червени шам­пиони" Александър Тодоров с оптимизъм заяви: "Естествено, че ще има­ме нови играчи в най-скоро време, все пак трябва да има с кого да играем в първия кръг, нали така? Ще се оправим с подписването на договорите. В момента всичко се прави на бегом, се­лекцията се сглобява в дви­жение. В момента разпола­гаме само с няколко играчи с договори, а в петък трябва да имаме 18. Не можем да знаем какво ще стане дото­гава. Да се надяваме, че ще намерим най-подходящите футболисти предвид ситуа­цията".

Днес се очаква с ЦСКА да подпишат още 8 футболисти: Ва­лентин Илиев, Апостол Попов, Стоян Колев и петима юноши, сред които и Григор Долапчиев, който до момента нямаше професионален договор с родния си клуб. Договорите с тях вече са изготвени. В близките дни контракти ще парафират и поне петима чуж­денци.

Мартин Петров и Емил Гъргоров продължават да тренират с ЦСКА. ТЕ ще изчакат до края на месеца оферти от чужбина, след кое­то ще вземат решение дали да останат. Преди дни Петров заяви, че просто само тренира с ЦСКА и шансовете му да остане в отбора са практически нулеви. Според "Тема Спорт", ЦСКА е предложил заплата от 15 000 лева на Гъргоров, но на този етап той не е склонен да приеме подобно възнагражде­ние, тъй като е отказал да преподпише с Лудогорец при много по-добри условия.

Много е вероятно обаче към отбора да се присъединят Рангел Абушев, който напусна Локомотив (Пловдив) и македонският национал Християн Кировски.

Вчера 27 футболисти участваха в тренировъчното занимание на "Царско село". До тре­нировъчния терен се появи бившият играч на тима и нас­тоящ на Локо София Маркинъос. Той не отрече, че може да се завърне при черве­ните.