Бившият капитан на ЦСКА Тодор Янчев изказа мнение за случващото се на "Армията". Изпълнявалият за кратко длъжността помощник-треньор обяви, че има сериозни причини за случващото се, но не назова точно какви са те.

„Има си причини за всичко, но наистина е неприятно, когато феновете виждат любимия си клуб, че не е в това положение, където искаме всички да го виждаме. Дано скоро си стъпим на краката", каза Янчев при гостуването в предаването „Спортна треска" по БНТ1.

Той каза, че трудно може да си обясни двете лица на отбора в първенството и добави, че Стойчо Младенов има основна заслуга за силната есен на тима. „Действително основната заслуга беше на Стойчо Младенов. Той и целия екип, които сплотиха тези футболисти. Мисля, че те са добри футболисти. Бързо ги адаптирахме към българския футбол. През есента беше добре положението, но през пролетта това се изгуби".

"През есента не афиширахме шампионски амбиции. Знаехме какви са ни възможностите ние и се съобразявахме с това. Този дълъг прословут лагер, за който всеки говори, малко хора знаят, че на „Армията" няма как да тренираме, а на Панчарево имаме един терен. Тук няма как да тренираме. Рано или късно причината ще излезе наяве. Най-малко аз съм човекът, който ще я каже. Важното е, че болката при феновете е голяма. Когато си бил толкова близо, бил си на първото място и после се сгромолясваш, разочарованието е огромно. Никога не бих постъпил да ороня престижа на моя отбор", добави Янчев.

„Може би борбата за надмощие кой ще контролира клуба се отрази и надолу по веригата. Отборът загуби няколко мача, почваш да се разколебаваш. И аз съм бил в такава серия", каза още бившият капитан на ЦСКА.