Новото попълнение на ЦСКА Тобиас Хайнц говори пред клубната телевизия на "червените", където заяви, че сънародникът му Джонатан Линдсет е с основен принос за това той да подпише с "армейците".

"Впечатленията от първия ми ден са добри. Срещнах се с момчетата, с треньорите, с всички около клуба. Всички са страхотни и очаквам да прекарам следващите три години и половина тук.

Не беше трудно да реша да дойда тук. Разбрах за интереса към мен отдавна. Почувствах се истински желан от ЦСКА, усещането беше приятно и само след няколко седмици се разбрахме. Очевидно ЦСКА е най-големият клуб в България. С най-голяма история. Също така и възможността, която клубът може да ми даде, надявам се със спечелване на титлата и мачовете в европейските турнири.

Фен магазинът на ЦСКА няма да работи в понеделник

Фен магазинът на ЦСКА няма да работи в понеделник

Поради почивен ден на служителите

Нивото на играчите, на треньорите. Всичко това цялостно беше добре за мен. Линдсет ми разказа много и неговото мнение беше решаващо за мен, защото му вярвам. Информацията, която ми даде за града беше положителна. Той обича София. Разказа ми за тренировките, за нивото и всичко звучеше интересно и професионално.

Футболът в Норвегия е бърз и двуостър, всичко се случва много бързо. Разчита се на физиката. Доколкото разбрах в българското първенство е същото. За технични и бързи играчи като мен това може да бъде предимство. Ще използвам 100% от физиката и силата, която имам, за да помогна на отбора. През цялата си кариера съм бил много техничен играч, но проблемът ми беше, че не вкарвах достатъчно голове. Мисленето ми за този сезон беше, че трябва да бъда сред топ играчите в първенството. Да вкарам най-много голове, да направя най-много асистенции. Да бъда на високо ниво всяка седмица. Беше трудно. Играх в офанзивен отбор, който вкарваше много голове, въпреки че завършихме на осмо място в класирането. Получавах асистенции и от Линдсет, когато беше там, но продължих да вкарвам и след идването му в ЦСКА. Беше трудна задача, но съм горд и щастлив, че успях да постигна това в моя първи професионален отбор.

Моята цел е да запиша същия сезон и тук. Затова съм привлечен тук, за да докажа, че мога да направя същото и в българското първенство. Да вкарвам много голове, да правя много асистенции с които да допринасям за отбора. Имам високи цели, а знам, че и тези на ЦСКА са такива. По това си пасваме много добре", каза Хайнц.

На Острова твърдят, че ЦСКА иска нападател от Англия

На Острова твърдят, че ЦСКА иска нападател от Англия

Маколи Бон за последно носи екипа на Куинс Парк Рейнджърс