Универсалният боец на ЦСКА Тибо Вион се върна назад във времето във френския подкаст Culture Grenat, който е посветен на родния му клуб Метц.

"100 процента съм французин, но моята баба по майчина линия има италиански произход. Дядо ми пък е с полски корени пак по линия на майка ми. Играя футбол от 5-годишен. Много хора ми помогнаха да израсна в Метц.

ЦСКА не проявява интерес към Жорди Кайседо

ЦСКА не проявява интерес към Жорди Кайседо

"Армейците" нямат интерес към нападателя, който се провали в Тигрес

После имах предложение за професионален договор от Порто. Това е клуб от съвсем друго измерение, но аз доста се колебах, преди да отида там. Беше трудно решение, бях само на 17 години и трябваше да тръгна съвсем сам. Изпитвах страх, но в крайна сметка реших, че е най-доброто за моето бъдеще. Бях много млад, този трансфер ми помогна да израсна по-бързо. Срещнах различна култура и различен език.

От втората година започнах да тренирам и с първия отбор, а там бяха играчи като Хълк, Жоао Моутиньо... След това реших да се върна в Метц, защото последните месеци в Порто бяха тежки за мен. Имах някои контузии, участвах на световното първенство за 20-годишни и подготовката ми бе нарушена.

Ролята ми в отбора намаля, затова се завърнах в Метц, надебелял с 10 килограма. С течение на времето там си промених позицията и станах десен бек, нямах друг избор", разказа цитираният от "Тема спорт" французин.