Четири месеца след назначението си за наставник на ЦСКА - Стойчо Младенов говори в подкаст на "армейски" фенове за всичко по-интересно в "червения" тим и българския футбол като цяло. Ето най-важното от неговите думи пред Трибуна "Сектор Г":

За състоянието на ЦСКА:

"ЦСКА е повече далеч, отколкото близко до това, което трябва да представляваме. Половината път е изминат. ЦСКА трябва да има футболисти с големи качества. Имаме добра основа. През зимния и летния трансферен прозорец ще бъдем много внимателни.

ЦСКА се връща в София след мача в Норвегия

ЦСКА се връща в София след мача в Норвегия

Няма да остава във Варна

Няма да се откажа от Вилдсхут. Феновете трябва да бъдат спокойни. Той е част от ядрото, на което ще разчитаме. Изключителен като футболист. Със силни индивидуални качества и е опитен. В момента е в игрова дупка, от която трябва да излезе с моя подкрепата и такава от феновете. Трябва му един гол. Има класа. Ще видим не само на него, но и на другите силата след зимната подготовка. Много пъти съм говорил за нарушената подготовка. През три дни са мачовете и нямаме време да работим.

На Чатакович и Варела трябва да се даде повече шанс, но времето не ни достига. Варела два пъти се контузва от моето идване. Тъкмо набере скорост и се връща назад. Баи се контузва четири пъти.

Стойчо мина Любо в ЦСКА

Стойчо мина Любо в ЦСКА

По престой начело на клуба

Лам, Мухар, Метс и Калоян Кръстев ги поздравявам след всеки мач. Хвърлихме ги в битка още в първия ден, нямаха време за адаптация, но са успешни.

Никога не съм спирал да следя наши кадри. Винаги, когато съм работил в ЦСКА, съм привличал 4,5,6 състезатели от школата. На много от тях съм дал шанс.

Всеки може да тълкува както си иска, но когато взимаме решение 99% от решенията са ни точни и верни. Категорично, аз съм човекът, който най-добре знае състоянието на всеки един състезател - кой може да изкара 30, 60 минути? Дали Жеферсон ще бъде по-успешен като ляв бек или дефанзивен халф. В този момент Жеферсон е един от най-добрите дефанзивни халфове в Европа, статистиката го показва. Не искам да влизам в полемика с всеки един фен. Не се съобразявам с мнението на абсолютно никой".

Програмата на ЦСКА тази седмица

Програмата на ЦСКА тази седмица

Вижте я тук

За предишните си престои на "Армията", отношението към клуба и за това, че ще пише книга:

"По цивилизовани са атаките. Нищо не се е променило. Само, че по-хитро и цивилизовано се действа. Ще пиша книга. Там, бъдете сигурни, че ще опиша абсолютно всичко. Едно към едно. Защото този период заслужава книга. Хората трябва да са напълно наясно какво се случи.

Темата за комисионите? За кой ли път ще го кажа, че циркулира, защото точно така трябваше да постъпят определените хора, за да насочат обществеността към това. Опитваха се да ме уязвят, защото "Титаните" правеха това, което не им е работа. Разбирахме на представянето на отбора, че даден футболист има договор с ЦСКА.

Отидох при Митко Борисов и му казах: "ето ми всички банкови сметки. Гледайте! Ако откриеш някъде сметка, която не съм я посочил, обвини ме в каквото искаш". Който иска - да разследва. И днес съм готов да дам всички банкови сметки. Нямам никакви притеснения. Ако са ми превели 10 000, да кажат в коя сметка, за да ги изтегля. Защото тогава 10 месеца не бях получавал заплата.

ЦСКА с най-силен старт на сезона, откакто се завърна в елита

ЦСКА с най-силен старт на сезона, откакто се завърна в елита

"Червените" имат 29 точки след 12 мача за първенство

И човека, който плати тези заплати, е Гриша Ганчев. Той ли трябва да ги плаща?"

За ФК ЦСКА 1948:

"Проектът 48? Всички знаем какъв е проекта и затова не му обръщам внимание. Никакво внимание. Даже не го споменавам. Защо трябва да им вдигаме имиджа и чуваемостта? Трябва да подхождаме снизходително.

Апелирам да не се занимаваме с тях. Няма смисъл. Кои са и каква история имат, за да им отдаваме тази значимост? Даже не ги и помня".

Арда - любимата жертва на Овена

Арда - любимата жертва на Овена

Кайседо с 4 гола срещу този съперник

За Левски и Лудогорец:

"Предпочитам аз да пострадам, но не и ЦСКА. Помните 2002-2003 година каква атака ни проведоха. За да отклоня вниманието от футболистите, излязох на амбразурата и казах, че си ги слагам на... Всички започнаха да бълват срещу мен, оставиха футболистите на спокойствие и станахме шампиони.

Сега ситуацията не е същата както преди 5-6 години. Много неща умишлено се промениха и то в ущърб на ЦСКА. Защото ЦСКА е бич за много хора. Имаме много силни врагове през последните 15 години. И по времето на Томов, и при Васил Божков. Да не ги споменавам всичките. ЦСКА си имаше своите проблеми от най-високо ниво. Но с помощта на феновете ще преодолеем всичко.

Не искам да лъжа никого. Моят екип е свидетел какво е ставало навремето и какво става сега.

Младенов на почивката с Арда: ЦСКА да не ви е сиропиталище!

Младенов на почивката с Арда: ЦСКА да не ви е сиропиталище!

Последва обрат през втората част

Като казах диерктивата, някой повярва ли ми? Побеждавахме, но бяхме зле. Излязох и казах, че ЦСКА е зле, но всички "не, не е зле. Трябва да ставаме европейски шампиони, да спечелим шампионската лига". С какво?

Ако се наложи да бъда агресивен - ще бъда агресивен в името на ЦСКА. Ако се наложи да водим война, заставам пред вас, червената армия, и водиме война срещу всеки, нямам никакви колебания. С тези четири букви съм израсъл и с тях ще си отида.

Но искам ЦСКА отново да е такъв, какъвто винаги е бил - убиец на шампиони. Да бъде отново шампион, да участваме в Шампионската лига. Знаем, че са също голяма армия срещу нас - Делиормана. Знаем го. Подкрепа на държавата, подкрепа на федерация. На всичко имат подкрепа.

Стойчо Младенов: Имаме голяма армия срещу себе си в лицето на Делиормана, който е подкрепян от федерацията

Стойчо Младенов: Имаме голяма армия срещу себе си в лицето на Делиормана, който е подкрепян от федерацията

Дадоха им веднъж 48 милиона, друг път 30 милиона, коментира специалистът

На нас ни търсят всеки месец наеми. На тях им дадоха веднъж 48 милиона, друг път 30 милиона... На нас кога някой ще даде? На сините им направиха стадион. Щели да връщат милиони от продажбата на билетчета. Как ще връщат тези милиони? Кой мислите, че сега им помага?! Същите хора. А същите тези хора работят против ЦСКА. Искат да ни затрият и да няма ЦСКА. Има директива и тя е на 100% успеваема. Не напразно я казах, знаех какво говоря. Нещата са такива. Съсипаха ни.

Питам Борислав Михайлов: когато ни отнеха лиценза за Европа, прати ли едно писмо, един имейл или факс до ЦСКА, в който да предупредиш за това, което може да се случи? Не".

Амос Юга се опази от картон, започва титуляр срещу Лудогорец

Амос Юга се опази от картон, започва титуляр срещу Лудогорец

Още двама от "армейците" са заплашени с наказание