Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов твърдо е отхвърлил възможността Антон Карачанаков да получава повече игрови минути през пролетта, пише в. "Тема Спорт". Наставникът, играчът и неговият мениджър Лъчезар Танев са провели среща през месец декември, на която е било обсъдено бъдещето на крилото на "Армията".

Стойчо е заявил, че Антон няма как да се надява на гарантирано титулярно място в състава, тъй като не е доволен от представянето му през сезона и не вижда изгледи за по-добри изяви. Младенов на няколко пъти е критикувал открито футболиста след определени мачове, в които той не е отговорил на очакванията му. Една от основните забележки на треньора е била, че крилото не помага достатъчно при отборните действия в дефанзивен план и при пресата, която упражнява тимът. Посочени са и редица други игрови аспекти, по които треньорът е имал обструкции към Антон.

На Карачанаков е било четено конско пред отбора и след контролата с Дунав в Русе в средата на декември. Вероятно точно след нея чашата на търпението за крилото е преляла и той е решил да напусне клуба при първа Възможност. И такава му се отвори в началото на януари под претекст "неизплатени възнаграждения".

Лъчезар Танев и Стойчо Младенов са влезли в конфликт, тъй като треньорът не пусна Карачанаков в последните два официални мача за годината - с Локо Пд (2:0) и Черно море (3:1). Танев е обявил, че ще доведе мениджъри, които да гледат изявите на крилото в тези срещи и евентуално е могло да се стигне до оферта през зимата.

Първоначално Стойчо е обещал, че Карачанаков ще получи шанс за изява, но това така и не стана. Обиден от отношението към него, Антон е взел твърдото решение да напусне ЦСКА. Около бъдещето му все още няма яснота, като се заговори, че елитният испански Гранада може да го привлече. Той е бил предложен на този клуб, но все още няма позитивно развитие за подобна сделка.

Капитанът на ЦСКА Валентин Илиев е провел разговор с крилото, като го е попитал за мотивите за напускането му. Антон е отговорил, че при Стойчо Младенов няма да получава достатъчно шансове за изява, а той искал да играе редовно.