Треньорът на ЦСКА - Стойчо Младенов, говори на пресконференция преди мача с Осиек от Лига на конференциите. Двубоят от третия предварителен кръг на турнира е утре от 20:00 часа на "Васил Левски". 

"Да, подготвили сме отбора. По възможно най-добрия начин. Ще имаме възможност да покажем по-добър футбол от последната среща. Имахме възможността да поработим и тактически. Радващото е, че имаме двама почти възстановени състезатели - Бисмарк Чарлс е напълно възстановен, а Мено Кох е с леки проблеми, но се надявам за втория мач да бъде готов. Няма да рискувам с нито един от футболистите. При най-малките съмнения няма да използвам играча", заяви Младенов.

Снимка 541792

Източник: LAP.bg

"Осиек е добре балансиран отбор. В определени моменти от играта играят с висока преса, агресивни са. Малко или много трябва да се съобразим с тях. Търсят някаква изненада относно схемата на игра. Сигурен съм, че сме ги разузнали добре, така че се надявам да няма възможност те да ни изненадат."

"Не съм потърсил Любо Пенев. Надявах се той да дойде да си вземе довиждане с отбора. Това не стана. Нямам и време да се отделям от отбора. Концентрирал съм се върху отбора и футболистите. Не ми остава време да се занимавам с нещо странично. Вече съм получил 100%-ова информация за всеки играч, така че повече не ми трябва", заяви Младенов.

"Няма я тази вариативност като избор на стартов състав. Ограничен съм с бройката на здрави и подготвени футболисти, така че промените ще са почти незабележими. Не съм от този тип, който да дойде и с рязък завой да промени всичко. Трябва да дам възможност на футболистите да се адаптират към моите изисквания. Не може за 5 дена да възприемат абсолютно всичко. Така че промените са малко - и като състав, и като схема на игра."

"Не ми се иска да отделяме чак такова внимание на противника. Гледаме нашия си отбор. Моята цел е в тези две години да създадем такъв отбор, който да бъде конкурентноспособен на Лудогорец, а и да надделее над тях", допълни специалистът.

Осиек атакува ЦСКА с 3 пъти по-скъп състав

Осиек атакува ЦСКА с 3 пъти по-скъп състав

Запознайте се с отбора на гостите

"Няма треньор, който да не се стреми да победи. Надявам се и с помощта на феновете отборът да бъде като юмрук и да се справи с противника. Отбелязването на гол е много важно нещо, така че надявам се да имаме тази възможност да отбележим. Когато създаваме голова ситуация, да имаме класата."

"Дадена ми е възможност в тези две години да работя пълноценно за сформирането на един боеспособен отбор, който да надделее над Лудогорец. В тези две години ще работя неуморно за постигането на тази цел. Надявам се феновете да разберат и да застанат зад отбора. Това разцепление е пагубно за клуба. Аз разбирам, че търпението им е изчерпано, но трябва да имаме по-голямо търпение. ЦСКА има нужда от време. Не искам да защитавам никого, не съм адвокат на ръководството, но клубът е изчистен откъм задължения и тепърва ще сформираме прехода. За да стигнем нивото на топ отборите. Надявам се и ръководството да си изпълнят задачата. Ние сме едно цяло, от никого нищо не крия. Мога да отговарям на въпроси, ще бъда директен, няма място за шикалкавене."

Снимка 541790

Източник: LAP.bg

"Когато нещата са успешни, тогава най-лесно се подкрепя отбора. Въпросът е когато има трудности, да се обединим. Тепърва ни предстои много работа. Трябва да опозная състезателите. Не трябва да правим крачка назад в нито една насока. Всичко трябва да е положително - като организация да вдигнем нивото, като представяне във и извън игра. Не отива на футболисти и на фенове да се държат по този начин след един двубой, независимо как е завършил. Това са важни неща за имиджът и авторитета. Всеки месец, всяка седмица, всеки ден трябва да се вижда подобрение във всичко, което изброих."

"Точно за Валентин Антов сме се разбрали. Ако има продажба, аз съм "за". Неговото връщане за мен беше грешка. Това повлия на психиката му, оттам и на формата. Вие виждате. За малкото време, в което работя с него, виждам едно амбициозно момче със силен характер и "армейски" дух. Ще разчитам на него, докато е тук. Вярвам в неговите качества", завърши Младенов.