Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов говори пред "Блиц" по най-горещите теми в българския футбол.

"Удоволствие е да се работи и с Васил Божков, и с Гриша Ганчев. Първият човек, който ми се довери тотално и ми даде пълен картбланш беше Божков. Пълен картбланш означаваше Детско-юношеската школа, първия отбор и менажерството. Всичко това беше моя отговорност и аз взимах важните решения.

При Гриша Ганчев отново имам пълното доверие в спортно-технически план, както беше и при Васил. Но при Гриша Ганчев разликата е, че аз не се занимавам с школата, а съм концентриран изцяло върху първия отбор, защото работата е прекалено много.

Трудовите договори нямат солидна гаранция, за да защитят треньорите. Сравнявайки Петър Хубчев, който е подписал с немския си паспорт, ако не се стигне до договорка с Левски, това означава, че всичките заплати до края на договора трябва да му се изплатят.

Другият вариант за българските треньори е когато подписват граждански договори. Тогава нашето законодателство определя обезщетение между 1 и 3 заплати. Собственикът може да ти плати 1, 2 или 3 заплати, но ако не иска да ти даде нито една, казва "отиди и ме съди". Затова треньорите се принуждават да съдят клубовете, но неуспешно.

Както и да се развие Конгреса на БФС, трябва да има промяна. Ако промяната не се случи, ще продължим да тъпчем на едно място и ще се върнем крачка назад в развитието си. Промяна трябва да има и тя да е положителна. Други хора трябва да дойдат и да управляват. Дали ще е Бербатов или Порточанов, или ще се обединят заедно или ще се случи нещо друго... Ние сме зад Митко Бербатов, защото екипът, с който разполага, гарантира успешно ръководене на футбола в България. Стилиан Петров и Мартин Петров са хора, които от професионална гледна точка са много висока летва. Това са отговорни хора, на които, ако им се постави задача или те сами си я поставят, я изпълняват", каза Младенов.

Стойчо мина Димитър Пенев по победи срещу Левски, пред Младенов е само Крум Милев

Стойчо мина Димитър Пенев по победи срещу Левски, пред Младенов е само Крум Милев

Последният е с 13 успеха срещу "сините"