Стойчо Младенов, който в момента е наставник на казахстанския Кайсар даде интервю пред Sportal.bg в Турция. "Екзекутора" на Ливърпул стана "Треньор №1 на България" за 2020 година в анкетата на спортните журналисти. Специалистът говори за работата си в Казахстан, своя любим ЦСКА и българския футбол:

"В Кайсар изградихме една стабилност в последните години, защото преди това отборът е влизал и изпадал от елита през година. Сега сме пети-шести, спечелихме "Купата на Казахстан", стигнахме и до Лига Европа. Взехме финала срещу Атирау с изравнителен гол в 90-ата минута и след това вкарахме в 120-ата. Бихме така, както Черно море би Левски преди няколко години.

ЦСКА трябва да е на първо място, второто винаги е неуспех за нас! Не мога да направя дълъг анализ на ЦСКА и случващото се там, защото не съм в кухнята. Следя нещата, но не съм бил на мач на "Армията" от години. Милош Крушчич? Ако треньорът е чужденец, той трябва да бъде доказан. ЦСКА не е училище.

Ако ще е млад специалист начело на отбора, трябва да е българин - някой перспективен, какъвто беше Христо Янев. А и той е истински цесекар, израсна в клуба, знае какво значи ЦСКА.

Плащането на емблемата от страна на Гриша Ганчев носи приемственост. Хората от ЦСКА 1948 започнаха от най-ниското ниво, както направи и Локо (София), играят, борят се за място в елита, нищо лошо. Защо да не влязат в "А" група. Моят ЦСКА обаче е този, който на "Армията". Надявам се, че там нещата ще тръгнат към по-добро.

Отваря ни се огромен шанс за класиране за Евро 2020 и дано националният отбор успее. Събраха ни се много негативи в последно време. На българския футбол му трябват професионалисти, които да го управляват. Казах вече, че за мен Наско Сираков е такъв човек. Лъчо Танев, Стилиян Петров, Бербатов. Искам да пожелая здраве и бързо възстановяване на Георги Димитров! Той е голям мой приятел, човек с главно Ч", сподели Стойчо Младенов.