Две от емблематичните имена в славния състав на ЦСКА от началото на 80-те години на миналия век - Стойчо Младенов и Спас Джевизов, си припомниха незабравимата победа над Ливърпул, от която днес се навършват 41 години.

На 17.03.1982 година на националния стадион "Васил Левски" в четвъртфинален мач реванш от турнира на КЕШ ЦСКА побеждава с 2:0 с два гола на Стойчо Младенов и отстранява действащия европейски шампион Ливърпул пред над 70 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски".

Стойчо Младенов: Място в евротурнирите е напълно постижима цел

Стойчо Младенов: Място в евротурнирите е напълно постижима цел

"Предстоят ни обаче доста трудни мачове"

"С тези два гола завърших труда на целия отбор. Наричаха ни убиец на шампиони. Победихме шампиона на Франция, шампиона на Германия и разбира се, шампиона на Англия. Да не забравяме и победата срещу шампиона на Испания Реал Сосиедад.

Бяхме 17-18 човека бяхме, отбор с голямо качество, а не количество. Всеки си защитаваше авторитета и марката "ЦСКА". Много пъти съм казвал, че който се доближи до ЦСКА и работи в ЦСКА, остават белязани за цял живот", каза Стойчо Младенов в специално видео от Националния стадион "Васил Левски" за канала на ЦСКА 1948.

"Този стадион събираше 70 000 и беше пълен догоре. Това беше мач на целия български народ и след края на мача всички се целуваха и плачеха и това няма да го забравя. ЦСКА показа качества и победи най-добрия отбор тогава в Европа", каза Спас Джевизов.