Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде интервю за предаването "Арена Спорт" в ефира на БНТ1. Той посочи и каква според него е причината за моментния срив в представянето на "армейците".

"В един момент се оказва, че мачовете за купата на България и Лигата на конференциите ни идват повече, тъй като част от футболистите имаха нарушена подготовка и не всички са в еднакъв ритъм. Това налага да правим ротации. В някои случаи те се оказаха успешни, а друг път сбъркахме. Отлагането на мачовете ни помогна, тъй като съхранихме силите на играчите. Ако не го бяхме направили, сега ситуацията щеше да е по-тежка", обяви Младенов.

Стойчо Младенов готви рокади за следващия мач на ЦСКА

Стойчо Младенов готви рокади за следващия мач на ЦСКА

Ето какви са те

"Почти цялото ни нападение е съставено от нови играчи. И трите ни крила са нови попълнения. Не им се даде достатъчно време да се адаптират. Яник Вилдсхут е много добър футболист, прави всичко правилно в атака и защита, но бърка в последното решение. Ще видим неговата пълна сила, както и на останалите играчи, след зимната пауза. Вярвам на всички играчи. От никого не съм се отказал", допълни Екзекутора на Ливърпул.

"В рамките на две години трябва да създадем отбор, който да събори Лудогорец. Постоянно говорим за това в съблекалнята. На нас ни трябват играчи, които да имат правилния манталитет и да носят на напрежението. Работя с ръководители, които са от дълги години в спорта. Това са хора, които знаят с какво са се захванали и са наясно, че трябва да се прояви търпение", заяви треньорът на ЦСКА.

Стойчо Младенов за пореден път коментира и видимия отлив на феновете на "армейците" от трибуните. Той посочи и една от вероятните причини за отдръпването на публиката.

"От една страна мерките заради пандемията ограничиха посещението на мачовете. Те доста пречат на хората да идват в София. Получаваме достатъчно подкрепа в София и провинцията, но Мисля, че вече няма разединение на феновете на ЦСКА. Всички трябва да сме заедно, за да постигнем поставените цели. Факт е, че феновете на Левски в последните мачове са повече на трибуните. Може би са по-добре организирани", обяви 61-годишният специалист.