Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов сподели пред "Блиц" емоциите от двубоя с Левски, часове след победата с 2:1 над "сините" на Националния стадион "Васил Левски". Наставникът коментира и предстоящите мачове в Европа.

"Победите на ЦСКА са много, затова радостта от всяка е еднаква. Но специално двубоите срещу Левски имат друго отражение върху нас треньорите, състезателите и феновете. Радвам се, че отново победихме Левски, което е много важно за продължаването на една успешна серия от мачове срещу тях. Не ми е минавало през главата да не вземем 3-те точки. Преди отбелязването на гола на Миланов, ние играехме доста мудно и бавно, но на полувремето коригирахме това. И през второто полувреме успяхме да изравним и всичко си дойде мястото. Решихме мача в наша полза и победихме", сподели Стойчо Младенов.

Специалистът взе отношение и по темата с контузените играчи, които продължават да го затрудняват след завръщането му на "Българска армия". "Стараем се да правим нужните ротации, но изключително много ни затруднява големия брой контузени състезатели. Когато преди точно два месеца поех ЦСКА, заварих 9 контузени футболисти. Успяхме да възстановим половината от тях, но други бяха трайно контузени и се наложи някои от тях да бъдат оперирани. В процес на мачове, които са през 3-4 дни, е много трудно да поддържаш едно ниво, защото разликата в подготовката на тези, които се връщат от контузии и тези, които продължават да тренират и играят, е голяма и трябва да се скъси с тренировъчния процес. До този момент се справяме чудесно в това отношение заедно с екипа ми от професионалисти, които са "червени" до болка и като мен".

Десен, ляв, десен - нокаут и 8:0 за Стойчо Младенов

Десен, ляв, десен - нокаут и 8:0 за Стойчо Младенов

Треньорът на "червените" прави истински подвизи

"Мачовете в Европа са със съвсем друг заряд. Срещата с Рома ни даде ясен знак къде се намираме. Аз и ръководството, в лицето на г-н Ганчев и Дани Ганчев, имаме нужното разбирателство и работим в екип. Тримата знаем какво трябва да направим. В мача с Рома исках да видя на какво ниво сме в сравнение с европейските отбори. В първите 15 минути на първото полувреме и първите 20 минути на второто стояхме много добре, но за да бъдеш топ отбор, това е крайно недостатъчно. За да си на високо ниво, трябва да си постоянен във всичките 90 или повече игрови минути. Ние знаем какви са нашите цели."

"В следващите 2 години трябва да надградим и след това да се преборим с Лудогорец, за да ги свалим от върха. Стойчо Младенов коментира и срещата си с Жозе Моуриньо, с когото са добри приятели. "Нещото, което ме впечатли, бяха думите му, че резултатът е нереален. Моуриньо каза, че в много моменти ние сме стояли над тях. Същото го каза и на пресконференцията след мача. Той е изключително точен във вижданията си. Думите му не са толеранс към мен заради нашето приятелство, а самата истина. Говорихме си и за нашите преживявания в Сетубал. Цялото ми изживяване с него беше доста приятно. Искам да му благодаря, защото през цялото време демонстрира голямо уважение към мен. Смело мога да кажа, че отборът се представя достойно и защитава авторитета на ЦСКА в Европа."

"Да загубиш с 2:0, 2:1 или 5:1 от Рома не е много различно, защото загубата е една и съща. На мен този мач ми послужи да си направя анализ къде стоим в момента. Впечатлението ми от отбора е, че имаме нужда от надграждане. Трябва да добавим още класа."

Наставникът на "червените" сподели очакванията си за предстоящите мачове от Лигата на Конференциите. "В медиите се прокрадват информации, че някои от отборите в групата са по-слаби от нас, но такова нещо няма. Отборите са много силни. Мога да твърдя, че са по-силни от Осиек и Виктория Пилзен, така че ни чакат сериозни битки и се надявам да покажем този футбол, който показахме срещу тези два тима. Особено във втория мач срещу Пилзен показахме много грамотен футбол и завидна тактическа дисциплина. Аз мога да се похваля с изключителното интелектуално ниво на футболистите като индивидуалности, ядро и отбор. Всичко това ми помага много по-лесно да предавам моите изисквания и играчите да ги усвояват по-бързо", завърши Стойчо Младенов.