Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов беше гост в спортния видео подкаст на Dir.bg - "SportCast", където каза много интересни неща пред водещите Деян Веселинов и Иван Боянов. Предлагаме част от интервюто с Екзекутора на Ливърпул.

"Отборът се развива положително. Изграждаме стабилен отбор, който ЦСКА заслужава да има. Надявам се да се справим с тази задача.

При завръщането ми исках да заваря "Армията" малко по-различна. Но се надявам със задачата, с която се е заел нашият собственик Гриша Ганчев, да я завърши. Имаме спънки в това естество. Като знам какъв характер е, ще се справи и с тази задача. Говоря за самия стадион. Само ние плащаме на месец наем. Това е терор срещу ЦСКА, престъпление.

Сигурен съм, че сме готови да се сбием с Рома. Жал ми беше да гледам ЦСКА така, както играхме срещу Лиепая. Бързо превключихме на шеста скорост. Няма друг път, само този на победата. Трябва да са отговорни и да знаят в какъв клуб се намират. Имам екип от хора, от което съм изключително доволен. Доста години сме заедно. За първи път работя с Кирил Динчев, но съм доволен изключително и от него. Той знае какво да направи, за да подобри състоянието на отбора физически.

Да, преди реванша с Виктория им пуснах клип от мача на ЦСКА с Блекбърн на "Армията". През седмицата преди двубоя подходът ни беше много добър. Ако нещата се идеални, няма да се сменят треньорите. Ние влизаме в извънредни ситуации и трябва да се справяме. Трябва да преценяваме какви са възможностите на отбора и да определим схемата на игра. Това е пасианс, който трябва да подредиш. ЦСКА трябва да играе с крилата и да атакува. Намерихме точното място на всеки един от футболистите. Но нищо нямаше да се получи без пълното доверие и подкрепа от страна на ръководството. Трябва да сме едно цяло. Винаги съм си тръгвал от ЦСКА заради проблеми с ръководството. Сега има екипност и това трябва да продължи до края на договора ми.

Жозе Моуриньо, пътувах с него до Бразилия по времето на Васил Божков в ЦСКА. Гледахме футболисти от един и същи пост. Той търсеше вратар, аз защитник и полузащитник. Исках Даниел Карвальо, но Божков не позволи да го вземем заради цената. После видяхте какво постигна Карвальо. Прекарахме чудесни 10 дни в Бразилия с Моуриньо. Една вечер бяхме заедно с Ромарио. Не спря да говори за Христо Стоичков, разказваше истории с него. Моуриньо е изключителен човек, много земен, народен човек. Какъвто беше в началото, такъв си е и сега. Познавам и помощниците му. Жозе не се променя, но е професионалист на 100%. За мен той е най-добрият треньор в света. В работата си е толкова строг, че си нямате представа. Не прощава.

ЦСКА играе с Рома и трябва да доставим удоволствие на нашите фенове. Направихме максималното до момента, даже повече от максималното. Нашата публика е много взискателна и така трябва да бъде, но футболистите не трябва да бъдат обиждани, това е крайност.

ЦСКА има много добра основа и трябва само да надграждаме. Няма какво да губим срещу Рома, само може да спечелим. Всичко е възможно. Нищо, че излизаме срещу най-добрия треньор в света. Ще защитим честа на ЦСКА. Не само в този мач, в цялата поредица от мачове".

Гочето: ЦСКА в никакъв случай не е обречен срещу Рома

Гочето: ЦСКА в никакъв случай не е обречен срещу Рома

"Футболистите на Стойчо Младенов ще преболедуват неуспеха срещу Славия"