Старши-треньорът на ЦСКА - Стойчо Младенов е на мнение, че напрежението в битката за титлата с Лудогорец, донякъде е оказало влияние за полученото днес равенство между "червените" и Арда в Кърджали (2:2).

Специалистът призова за пореден път и за ангажирането на нови попълнения по време на зимната пауза.

"Успяхме да спасим точката. Ние не бяхме дошли за нея, а за трите точки. Явно колкото повече говорим за титлата, толкова се повишава напрежението в играчите. Те трябва да свикнат с това нещо. ЦСКА играе винаги за победа и гоним само първото място. Ако това напрежение им идва в повече, ще трябва добре да преценим нещата.

Славко Матич разкри за огромни проблеми в Арда

Славко Матич разкри за огромни проблеми в Арда

"Има хора, които работят срещу мен"

Не би трябвало в отбора да има напрежение. Футболистите трябва да се уверени в своите качества. Много брак имаше. Последното докосване е проблемът в този момент. Нервността идва от напрежението. Така обаче ще преценим кой издържа и кой не.

Много ни липсват креативните халфове. Хора, които знаят как да успокоят играта и да дадат последния пас. Преливането днес ни липсваше. Хамза се стара, но беше неефективен. Затова страдат и крилата поради липса на играч, който може да пречупи. Без креативен халф сме лесно разгадаеми. В този мач имаше много "ако". Ако се беше задържала топката, ако... Прибързвахме и всичко това нещо би трябвало да е по-различно. Ако бяхме по-уверени, задължително щяхме да спечелим. Ще направим всичко възможно от психологическа гледна точка да въздействаме на увереността на състезателите и всеки да стигне лимита на своите възможности. До каква степен този лимит е възможен, през паузата ще преценим какво да правим с играчите.

Арда - ЦСКА 2:2 в мач от efbet Лига

Скандална дузпа отне победата на ЦСКА в Кърджали

"Червените" вече са на пет точки от лидера Лудогорец

С отбори като Арда почти не бяхме убедителни. В един период от 15-20 минути да упражним натиск - това не се получи. Това оказва влияние на ефективността в играта при нашите футболисти. От първия ден говоря едно и също, но явно някой хора не искат да ме чуят. Този отбор има основа, върху която да надграждаме - сега зимата, после лятото и да бъдем това, което искаме да бъдем. Да се настаним срещу Арда, да държим топката и да ги натиснем. Няма комбинативност, липсва човек с топката и неща, които сме коментирали. Апелирам за пълна мобилизация за следващия мач и да скъсим дистанцията с тях, а после пролетта ще му мислим. Аз говоря това, което виждам и чувствам. Не може да ми повлияят, че този е страхотен, а аз не го слагам", завърши Стойчо Младенов.

Арда - ЦСКА 2:2 (Развой на срещата по минути)
на живо

Арда - ЦСКА 2:2 (Развой на срещата по минути)

Кайседо спаси "червените" от поражение