Новият изпълнителен директор на ЦСКА Стоян Орманджиев бе представен официално на пресконференция. Той застана пред медиите заедно с другия заемащ длъжността - Филип Филипов. Орманджиев не скри радостта си от новоназначението.

Синът на Стефан Орманджиев отправи и препратка към думите на Трайчо Трайков, който обяви, че е сънувал сън, свързан с "Армията"

"Благодаря на Фичо. Ние сме си много близки. Един от първите ми спомени на "Армията" са свързани с него. Радвам се да видя много познати лица, приятели. Който не ме познава на 37 години съм, с две деца, семеен. Приемам като голяма отговорност тази длъжност. Много се вълнувам. Моят баща щеше да се гордее с мен днес, той много искаше да съм футболист. Е, не станах, надявам се да стана добър ръководител. Надявам се да надминем целите. Трябва да се запозная със случващото се в клуба. Нещата се случиха бързо. Радвам се, че ще работим заедно с Фичо.

Искам да благодаря на Лъчезар Танев, с който работихме заедно. Колкото повече цесекари са зад гърба ми, толкова по-добре. Ще имаме много работа. В ЦСКА и двама директори не са достатъчни. Има работа за още много. Радвам се, че влизам в такъв момент. Бях поканен от Фондацията. Отговарям за Фонд "Спорт".

Като фондация тепърва обществеността ще се занимава с нашата дейност. Ще обръщаме внимание към спорта и футбола, но ще имаме акцент и върху други спортове. Снощи спах добре и сънувах, че ЦСКА ще има нов много хубав стадион. За футбола трябват много, много пари. За да може, ЦСКА да построи стадион, ни трябва модерна визия. Всяко нещо поскъпва, така че при всички положения бюджетът ще се увеличава".

 Филипов: Бюджетът за "Армията" вероятно ще бъде завишен, но ние сме подготвени за това

Филипов: Бюджетът за "Армията" вероятно ще бъде завишен, но ние сме подготвени за това

Те ще говорят по всички актуални теми около "червените"

"Учредител и основател на фондацията е Данаил Илиев. Доста бързо си допаднахме. Една фондация се издържа от дарения. Футболът не е само пари, футболът е идеи, как се управляват финансите и да знаят как да стигнат до върха", коментира Орманджиев.

"Клубът има накъде да се развива. Основополагащото трябва да бъде стадионът на ЦСКА. Музеят на ЦСКА трябва да бъде място, което да бъде забележителност. Знаем си проблемите и знаем какво трябва да подобри, знаем върху какво трябва да работим. Хората ходят по стадионите като туристическа забележителност".

Филип Филипов е навътре в нещата. Не знам дали споменах, че ми е бил помощник-треньор. Ще вляза в час и той ще ми побутва едно рамо. Аз обичам да работя с хора като него - спокойни, диалогични, уравновесени. Отборен играч съм. Не искам моята личност да е основна тема на пресконференцията. На погребението на Петър Жеков се срещнахме с Румен Пайташев. Питах го колко са фамилиите, които имат три поколения в даден клуб. Затрудни се да каже, а за мен това е гордост. Надявам се да не изложа фамилията, макар че пак стана малко емоционално. В прекрасна комуникация съм с Дани Ганчев, цялата фамилия Ганчеви ме посрещна много топло. Дани има огромно желание да си говорим за футбол. Около него има и досат по-млади хора, с които се чувствам в свои води. Даже с Дани и Фичо най-много си говорим за футбол".

"Има накъде клубът да се развива. Моите намерения са да помогна с мнения, знания, препоръки. Моето влияние има показатели, по които ще се измерва. Освен стадиона, музеят трябва да стане забележителност. Едва побира купите. Трябва да е място, до което стигаш като забележителност. В парка трябва да е място за отдих, ако си в България като турист, да можеш да напишеш, в някоя апликация, че е модерно, интересно. Да видиш спортно-технически състав, ръководство, история. Хората да се снимат, да се радват, че са били тук. Говорим за стадион в центъра на града. Много ми е правило впечатление, като гледам порцесите, че нещо не можело да стават. Дайте да говорим как нещата стават. Как да се получат нещата, това е трудното".

"Министър Весела Лечева също резюмирано го каза - държавата не трябва да пречи. Не искам да влизам в спекулации. Процесът не е лек, но нас няма какво да ни спре. Пречките засега се прескачат. Всички имаме полза един стадион да стане, колкото може по-бързо", каза Орманджиев.