Треньорът на ЦСКА II Стамен Белчев говори за "Тема Спорт" преди гостуването на "армейците" на Арда и след убедителните победи на водения от него дублиращ тим срещу Септември Симитли (3:0) и Рилски Спортист (4:0).

Г-н Белчев, дублиращият отбор на ЦСКА нареди три победи в 4 мача в Трета лига. Виждате ли вече израстване в тима и доволен ли сте от представянето на младите футболисти в тези срещи?

- Да, доволен съм от представянето на отбора, особено в последните два двубоя. Вече споделих забележките си относно подхода ни в мача с Левски на "Герена". Има прогрес в състава и правим стъпка по стъпка в правилната посока. Със сигурност се вижда израстване в отбора, а и в отделните футболисти, но, от друга страна, аз съм убеден, че тепърва има накъде да работим и да напредваме. Винаги ще бъда критичен към своите футболисти, защото знам, че все още представянето им е много далеч от максимума на възможностите и потенциала им. Надявам се с времето всеки от тях да докаже думите ми на терена.

Може ли тимът ви да погледне към челото на класирането след серията добри резултати?

- При нас единствената цел е да се развиват младите играчи. Колкото се може по-бързо да се сблъскат с мъжкия футбол и да преодоляват тази разлика, която за съжаление в България е доста голяма. Не гоним в никакъв случай класиране, а целим растеж на състезателите. Всеки мач е отделен за себе си и се стараем да се представяме на максимално високо ниво всяка седмица.

В доста от срещите от началото на сезона Йоан Бауренски изведе тима с капитанската лента. Във вторник той навърши 21 години...

- Според правилника на БФС в нашия отбор имат право да играят футболисти под 21 години, така че вече няма да можем да използваме Йоан. Но от гледна точка и на останалите млади футболисти това е добър начин, по който може да се допринесе за тяхното развитие. Така те могат да поддържат добър ритъм, когато не попадат в сметките на Саша Илич, и в игрова обстановка да изчакват своя шанс в първия отбор.

Билетите за Арда - ЦСКА са в продажба от днес

Билетите за Арда - ЦСКА са в продажба от днес

Стуват 10 лева

Може ли Бауренски, който през миналия сезон бе част от елитния Ботев Враца, но в последните седмици игра в Трета лига, да се пребори за място в първия отбор на ЦСКА?

- Всичко това зависи от него и от треньора Саша Илич. Доволен съм от неговото представяне в мачовете на дубъла, в които взе участие, но вече за ролята му в първия отбор не мога да коментирам нищо. Това зависи от неговата работа и вижданията на наставника.

Предстои двубой между Арда и ЦСКА. В последните години водихте и двата отбора по два пъти. Какви са очакванията би за сблъсъка?

- Не искам да давам мнение по този въпрос по простата причина, че в момента съм начело на ЦСКА II. Не съм в кухнята на Арда, далеч съм от процесите в този отбор, а това, което мога да кажа за ЦСКА е, че имат треньорски щаб, който до момента се справя страхотно, отборът се развива много добре.

Талантът на ЦСКА Дилян Стойчев: Възхищавам се на Юга, мечтата ми е да имам успехи с първия отбор

Талантът на ЦСКА Дилян Стойчев: Възхищавам се на Юга, мечтата ми е да имам успехи с първия отбор

"Всички в семейството ми сме "армейци", този клуб не е само титли и купи"

Има ли шансове ЦСКА най-после да се пребори за шампионската титла?

- Ако отборът продължи с това постоянство, което има в резултатите, а вече постепенно и в представянето, смятам, че най-накрая ще се случат нещата, които желае цяла червена България толкова дълго време. ЦСКА се развива страхотно и се надявам този сезон най-накрая да бъдат зарадвани феновете.

В състава на Литекс във Втора лига играят четирима футболисти, които тренираха с дублиращия отбор през лятото - Анте Матич, Морено Вушкович, Кингсли Бучи и Сулиман Абдулганию. Какви са наблюденията ви върху тях?

- При нас тези футболисти оставиха много добри впечатления. И четиримата са млади и перспективни състезатели и се надявам бързо да успеят да свикнат и да се утвърдят и в мъжкия футбол.