Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев днес получи отборна награда. "Червените" бяха определени за тим на месеца, след като победиха Базел и се класираха в груповата фаза на Лига Европа.

Специалистът взе наградата и говори пред медиите. Ето какво каза за предстоящия мач срещу Клуж:

"Надявам се да изглеждаме по начина, по който изглеждахме срещу БАТЕ и Базел. Да бъдем дисциплинирани и компактни. Да се възползваме от нашите силни страни и от слабите на противника. Трябва да изглеждаме по различен начин в сравнение с мача срещу Берое. Всеки да изпълнява задълженията си добре.

Клуж е от солидните отбори. Много често играе в групите на ЛЕ и ШЛ. Техните силни страни са скоростта в предни позиции и добрите изпълители при статични положения. Ако им оставим пространства, със сигурност ще имаме неприятности.

Нашият отборът е подготвен добре. Виждате след мачовете в ЛЕ, не отпадаме физически, до последно търсим победата. В някои мачове вкарваме голове в последните минути. Където има възможност, ще правим ротации. Не се отказваме от трите фронта - Купата, шампионата и Лига Европа. Играчите трябва да излизат и да показват най-доброто. Това е.

Групата е много тежка. Рома е фаворит, Клуж и Йънг Бойс са солидни и балансирани отбори. Но ние имаме нашите шансове. Знаем си силните и слабите страни. Ще се опитаме да покажем добро лице и ако има възможност, ще излезем от групата.

Знаем състава на Клуж. Трима защитници са сигурни. Ако Бурка е здрав, той ще е четвъртият. В средата на терена ще има ротация заради продажбата на Бордеану. Запознах футболистите с една част от играта им, утре ще ги запозная с друга. Рондон, Чипчиу и хърватския централен нападател ще са в предни позиции.

Трябва да накараме противника да се събразява с нас.

Всеки един резултат, който не е добър, ме притеснява. Вътрешното първенство - дали пропускаме, дали не сме концентрирани в защита - вината е на целия отбор. Но при всички положения ме притеснява", каза Белчев.

Срещу Клуж ЦСКА търси своята победа №95 в евротурнирите

Срещу Клуж ЦСКА търси своята победа №95 в евротурнирите

"Армейците" могат да станат с положителен баланс за Купата на УЕФА/Лига Европа