Старши-треньорът на ЦСКА - Стамен Белчев, е на мнение, че неговите футболисти няма от какво да се срамуват въпреки загубата от Клуж с 0:2 на старта на груповата фаза в Лига Европа. Според него "армейците" са стояли по-добре на терена, а поражението не трябва да влияе по негативен начин на играчите. Ето какво още каза той:

"Получи се равностоен двубой. Миг невнимание и загуба на концентрация в първия гол. Знаехме, че отборът на противника има добри изпълнители. За съжаление не успяхме да се справим. След това отборът загуби организацията си на игра. Рискувахме, за да се върнем в мача. Нямаше как. Мисля, че стояхме по-добре.

Стойко Сакалиев: На ЦСКА му липсваха идеи в атака

Стойко Сакалиев: На ЦСКА му липсваха идеи в атака

"Румънците се възползваха от статичните си положения"

Имахме добро владеене на топката. За съжаление през първото полувреме малкото ситуации, които имахме не успяхме да ги реализираме. През второто полувреме след гола се нарушиха нашите идеи. Вторият гол, въпреки че оставаше малко нашият отбор до последно се опитваше да създаде ситуации. Трябваше ни един гол, за да се върнем в мача. За съжаление не се получи.

Загубата е неприятна в началото на груповата фаза на Лига Европа. Не трябва да се отразява. Трябва да мислим за следващия мач, който е след три дни и мислим мач за мач. В по-голямата част от мача играха така, както очаквахме. Знаехме, че отборът на Клуж има много добри и опитни футболисти. На моменти с нашите центрирания улеснихме съперника.

Димитър Пенев: След почивката бяхме безлични във всички фази

Димитър Пенев: След почивката бяхме безлични във всички фази

"Защо да има притеснение от резултата?"

Преди мача усетих малко превъзбуда и ги успокоих. Казах им, че това е мач като мач. Не трябва да се поддаваме на емоциите. Най-важното е да имаме дисциплина. До първия гол имаше дисциплина, а след това нямаше. Това е нормална реакция от страна на футболистите, тъй като искахме да върнем гола и да спечелим мача. Прегаряне не трябва да има, защото когато човек е пренавит, не може да покаже истинските си качества. Всяка победа и загуба трябва да ги приемаме по един и същи начин. Във всеки един мач трябва да демонстрираме постоянство. Искам да благодаря на феновете от името на целия отбор. Футболистите се раздадоха, но ние трябва да продължим по най-добрия начин занапред", каза още Стамен Белчев.

ЦСКА загуби с 0:2 от ЧФР Клуж в първия си двубой от групите на Лига Европа

Кошмарен старт за ЦСКА в групите на Лига Европа, Клуж приземи болезнено "червените"

Селекцията на Стамен Белчев загуби с 0:2 домакинството си на румънския шампион