Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета говори пред "Тема спорт". Италианецът засега редица теми, свързани с "червените". 

"В началото прекарвах почти цялото си време в опит да разбера какво се случва около мен като организация и екип. Останах приятно изненадан от ЦСКА. Видях някои добри неща, а и други, които трябва да подобрим. 

Едно от нещата, които е подходящо да изработим, е проект как да развиваме футболистите, особено младите. И тук говоря не само със задължителните тренировки, но и индивидуално - извън официалното им време с отбора. Под развитие имам предвид много елементи, като например игра с десния и левия крак, с глава и доста други подобни.

Опитните състезатели също трябва да имат стремежа постоянно да се подобряват. Това, че си по-възрастен, не означава, че няма какво да научиш. Необходимо му е повече време. И затова след тренировките всеки трябва да провежда още едно индивидуално занимание в някаква конкретна област. 

Играчите нямат манталитет за полагане на извънреден труд. За жалост не го видях при своето идване. Но това е сходен проблем и в Италия. Най-важният капитал за клуб като ЦСКА са играчите. Ако искаш да увеличиш приходите си, трябва да работиш върху футболистите. 

Това всъщност е най-добрият начин да печелиш в страна като България, където няма много източници на приходи - нито от билети, нито от тв права. Ние се гордеем, че имаме много привърженици, но не можем да кажем, че голяма част от тях идват на стадиона", заяви Джарета.

Гриша Ганчев повежда ЦСКА за реванша с Титоград

Гриша Ганчев повежда ЦСКА за реванша с Титоград

Босът на "червените" ще пътува с отбора