Бившият защитник на ЦСКА Славко Матич изгледа на живо дербито между "червените" и Левски на Националния стадион "Васил Левски". След края на срещата той сподели впечатленията си от двубоя пред livesport.bg.

Славко, здравей. Какво те води тук в България?

- Здравейте. Сега аз имам свободно време и понеже много се интересувам от футбол, естествено е да дойда тук и да гледам дербито между Левски и ЦСКА. Аз искам винаги да съм информиран, къде какво се случва. Освен в България, аз ходя на мачове в Китай, Катар и други държави. Даже скоро бяхме заедно със Самуел Ето'о. Много позитивен човек. Бях му на гости и останах с прекрасни впечатления за него. Пак ви казвам, искам да съм информиран за всичко във футбола.

Това означава ли, че има вариант да започнеш работа в България?

- На този етап, аз само гледам този мач. Бях в Катар като треньор, където смятам, че направих доста добри резултати. Бих приел оферта от даден клуб, но не и на всяка цена.

Емил Кременлиев: Чужденците в Левски и ЦСКА са доста по-ниско качество от тези в Лудогорец

Емил Кременлиев: Чужденците в Левски и ЦСКА са доста по-ниско качество от тези в Лудогорец

Бившият футболист с коментар за изминалото дерби

Как ти се видя мачът на ЦСКА, все пак и ти си носил червената фланелка?

- Според мен ЦСКА започна мача все едно ги устройваше и равен резултат. Срещата не бе на високо ниво, а аз видях напрежение и в двата отбора. Все пак ЦСКА е най-големият български отбор, с най-много фенове и футболистите трябва да играят като тигри. Но този път те играха като играчи на някакъв малък отбор. Играха с двама дефанзивни халфа. Нямаше тактически дисциплина. А напред нямаше нищо. За 90 минути имаха само един удар към вратата на Левски. Когато загубеха топката, нямаше кой да помага. Притеснително е, че до този момент ЦСКА загуби от Левски и Лудогорец. Това са най-важните мачове. Ако така продължават да играят, третото място ще е под въпрос. Според мен, никога футболистите на ЦСКА не са имали толкова лесни мачове срещу преки съперници, а накрая какво стана, записаха две загуби.

На какво се дължи това според теб? Все пак и ти си играл в ЦСКА, особено мача срещу Ливърпул на "Анфийлд", който спечелихте с 1:0.

- Футболистите на ЦСКА, според мен, не бяха достатъчно мотивирани. Или поне една част от тях. Аз знам, че те имат големи възможности. Срещу Левски те играха без самочувствие. Както вие казахте за мача с Ливърпул. Тогава ние имахме самочувствие и както знаете се поздравихме с победа в Англия, което много малко отбори са правили на "Анфийлд".

Нестор ел Маестро готви промени в състава на ЦСКА

Нестор ел Маестро готви промени в състава на ЦСКА

Кредитът на доверие към някои играчи е изчерпан

Оптимист ли си все пак за бъдещето на ЦСКА?

- Естествено. Все пак ЦСКА е най-великия български отбор и аз съм сигурен, че те ще се преборят с преките си конкуренти. Пожелавам им успех и скоро пак ще се видим тук в България.