Наставникът на Зоря (Луханск) - Виктор Скрипник остана доволен, след като селекцията му успя да победи ЦСКА с 1:0 и да продължи в плейофната фаза на Лига Европа. Специалистът призна, че френският рефер е можел да отсъди дузпа за "армейците" в средата на първата част.

Зоря (Луханск) победи ЦСКА с 1:0 в двубой от квалификациите на Лига Европа

Съдията пак извади теслата! ЦСКА не получи очевадна дузпа срещу Зоря, игра мъжки 70 минути с човек по-малко и отпадна от Европа

Грешка на Иван Турицов остави отбора в намален състав

"На всички беше ясно, че съперникът трябва да вкара гол. Без такъв нямаше как да продължи напред в турнира. Затова и играта ни беше настроена в тази посока, да не получим попадение. Постигнахме целта си, а помогна и показването на червения картон. Такива неща се случват във футбола. Виждате, че можеше да дадат дузпа срещу нас, а в следващата минута изгониха играч. Вероятно това беше ключовите моменти в този двубой - неотсъдената дузпа и червеният картон. Ние не можем да спорим за това", призна Скрипник.

"Играхме според тактиката си и се предпазвахме от груби грешки. Не е важно кой е контролирал мача. Ние се стараехме да натискаме, за да вкараме гол и го постигнахме. Браво на момчетата. Точно три седмици от началото на сезона за нас и за това време изиграхме седем мача. В тях постигнахме пет победи и две равенства. Нашият съперник също имаше тежка програма. Това беше десетият им мач за един месец. С моите колеги обсъждахме този факт и мога само да похваля играчите. Напълно заслужават определението на онзи банер, който висеше на стадиона с надпис "Мъже". Благодаря им", обяви треньорът на Зоря (Луханск).

"Не знам какво щеше да стане, ако бяха отсъдили дузпата и нямаше червен картон. Мога само да си представя. Съдията обаче взе своето решение. Не мога да кажа дали съдийските решения са предопределили изхода от двата мача, тъй като с времето някои неща се забравят. Дузпата, която получихме в първата среща принципно може да се отсъди, но може и да не се свири. Може да се каже, че Заря този път имаше късмет. Още един път ще повторя, че заради хвърлената енергия, начина на игра и елиминирането на съперник като ЦСКА, заслужаваме похвали, а не да се натяква, че са ни подпрели съдиите", допълни бившият наставник на Вердер.

Веселин Бранимиров: ЦСКА не играе своя стил, преди година отборът им беше по-силен

Българският треньор в щаба на Зоря: ЦСКА не играе своя стил, преди година отборът им беше по-силен

"Може да е имало дузпа, може и да е нямало - не знам"