Нападателят на Гигант - Иван Лазаров, даде интервю пред "Дарик" преди двубоя срещу ЦСКА за Sesame Купа на България. Той е син на Здравко Лазаров-Електричката.

"ЦСКА е един от големите грандове. Настроението е приповдигнато, нямаме търпение за мача. Утре ще е голям празник за Съединение, ще има много фенове. Ние имаме много добър колектив, на който ще разчитаме. Всеки мечтае за такъв мач.

Ние сме повечето млади момчета, има 2-3 опитни. Повечето работим друга работа, за да можем да се издържаме, разбира се, защото финансите на отбора не са много добри.

Ние сме 5-6 момчета, които работим в куриерска фирма, за да можем да съчетаваме футбола в работа. Имаме и момче, което работи в завод и други двама, трима работят в магазин.

Ще е телевизионен мач, ще има много хора наистина се надяваме някой да види нещо в нас, за да можем да се развиваме на по-високо ниво.

Да, баща ми, разбира се, че ми помага. Дава ми ценни съвети, гледаме много мачове заедно. По-различна е тръпката когато баща ми идва да ме гледа. Има и леко притеснение, но още повече ме кара да се надъхвам и да покажа повече от себе си.

Аз бях юноша на Локомотив Пловдив после играх в Спартак, Векта, Марица. На 18 години продължих в Пещера след това във Вихрен Сандански и Атлетик Куклен, а сега съм в Гигант от близо година.

Повечето хора ме знаят като сина на Електричката, а не като Иван Лазаров, което ми пречи психически, но си има и плюсове.

Най-добрият отбор за мен в света е Ливърпул и ще ги подкрепям винаги. В България подкрепям Локомотив Пловдив.

Спомням си периода на баща ми в ЦСКА, защото като е бил в Левски бях много малък. Откакто започнах да тренирам като юноша в Локомотив обичам този клуб.

Ние вярваме, че можем да сътворим изненада срещу ЦСКА и мисля, че можем да го постигнем", каза Лазаров.