ЦСКА бие наред във „В" група. Жертви на „армейците" до момента станаха Струмска слава, Септември и София 2010. Но днес не се говори толкова за серията 3:0-3:0-4:1, колкото за едно 14-годишно момче от състава на Христо Янев...

Името му е Валентин Антов. Юношата на ЦСКА вчера започна като титуляр мача със София 2010 от турнира за Купата на България. Остана на терена до края на срещата, а с изявите си на терена прикова вниманието върху себе си. Влезе във великата история на „армейския" клуб. Вальо стана най-младият футболист, играл в официален мач за ЦСКА. През второто полувреме сложи капитанската лента, за да подобри и този рекорд.

Антов игра с такава лекота и без напрежение, сякаш не е на 14, а на 34 и зад гърба си има повече от 100 мача за „червените". В действията му нямаше и капка припряност. Топката сякаш се лепеше сама за крака му, веднъж не сбърка. Прави впечатление борбеността на момчето в единоборствата. И най-вече безупречните шпагати, които никога не завършваха с нарушение. Добър поглед върху играта, отлично позициониране, изнасяне на топката... Върхът бе през втората част на срещата, когато нападател на София 2010 се бе устремил към вратата на ЦСКА. Последна преграда пред стража Господинов бе именно Антон. Вальо тръгна към съперника и... му отне топката с пета, завъртайки се с нея около играча на гостите. И „Армията" избухна в нова порция бурни аплодисменти. В чест на 14-годишния защитник. В края на двубоя ознаменува отличното си представяне и с гол, но той бе отменен заради засада. Отличен за Валентин! От Христо Янев, публиката и медиите.

Антов е голям талант. С всички шансове да стане отличен футболист, да тръгне по стъпките на друг Валентин в отбраната на ЦСКА - сърцатият капитан Илиев. Най-голяма е ролята на близките на момчето и треньорите му. Те трябва да го държат здраво стъпил на земята, да работят с него ежедневно и да превърнат този талант в рутина и класа. И така само след 3-4 години Антов да стане Брилянтов, да бъде стълб в „червената" защита и име, добре познато у нас, след което и в чужбина. Но всичко по реда си, без бързане, със спокойствие и страшно много работа.

Това искат феновете на ЦСКА - юноши на клуба, младежи, знаещи добре какво значи да носиш червения екип с трите звезди над емблемата. На „Армията" вчера имаше много усмивки и радостни възгласи. Не заради 4-те гола във вратата на София 2010 и победата. Заради Чорбаджийски, Головодов, най-вече заради Вальо Антов.

Момче, ти можеш! Не изпускай шанса си. Смело напред, редник Антов. Смело в битките и лишенията. Към кариерата и... пагоните!

ВАЛЕНТИН АНТОВ: ЧЕРВЕНАТА ЗВЕЗДА ОЗНАЧАВА НЕПРИМИРИМОСТ И БОРБА

„За мен червеният цвят символизира победа и затова с тази фланелка винаги се борим за успех. Човек трябва да бъде от ЦСКА. Защото това е отбор с традиции и успехи. Защото това е най-големият клуб в България. Защото има най-добрата публика... Червената звезда означава непримиримост и борба и всички трябва да играем винаги за победа и да се раздаваме докрай. Всички юноши на клуба трябва винаги да се борим за клуба и за честа на ЦСКА", казва новият любимец на Сектор „Г" в едно от малкото си интервюта.