Бившият треньор на ЦСКА - Александър Станков не остана доволен от представянето на ЦСКА срещу Пирин. Ето какво каза той пред "Тема Спорт".

Г-н Станков, това ли бе реакцията, която очаквахте от ЦСКА след загубата от Левски, визирам представянето и победата над Пирин.

- Единственото хубаво нещо от мача с Пирин бяха трите точки. Дори не казвам резултата, а най-малко играта, поведението, реакцията. Другото много хубаво нещо бе, че ЦСКА не загуби този мач. Добре, нека не сме крайни, но нямаше да е незаслужено, ако благоевградчани си бяха тръгнали поне с точка от "Армията". Представянето на червените бе обезпокоително. Не се видяха желание, хъс, агресия... Очаквах да видя много повече, особено след това, което ни предложиха футболистите в мача с Левски. Те не показаха, че са намерили промяната в главите си.

Къде трябва да търсим причините за тази игра?

- Знаете, че аз от първия ден след назначаването на Саша Илич заявих, че го харесвам и той трябва да получи шанс. В началото ми допадна това, което той споделяше като визия за поведението на тима на терена. Приветствах желанието му и обещанията отборът да играе атакуващо, агресивно и разнообразно в атака. И имаше наченки на подобна промяна. За съжаление в последните мачове, а това се видя и отчетливо срещу Пирин, ЦСКА се връща към стария и до болка познат стил с дълги пасове от Матей към играчите в предни позиции. Тук смятам, че основната причина е, че въпреки новите попълнения и привличането на Линдсет то халфовата линия на отбора продължава да бъде бавна и тромава. Няма градивност и креативни идеи.

Как оценявате включването на новото попълнение - Шагоян?

- Видяхме интересни неща от него. Дори по стойка, хъс и желание леко ми напомни на ранния Христо Стоичков, но нека не бързаме да го вдигаме много високо, защото в ЦСКА често сме си патили от подобни свръхочаквания и прибързани хвалебствия.

Въпреки неубедителната и на моменти слаба и хаотична игра ЦСКА продължава да е съвсем близо до върха в класирането, като е с по-добра точкова успеваемост от Левски и Лудогорец?

- Да, класирането и точковият актив са добри и дават предпоставки за атака на мечтаната толкова години титла. Проблемът е, че с подобно представяне ЦСКА е обречен. За мен отборът не е изграден хомогенно. И тук вината според мен е повече на ръководството, а не на треньора. Липсват основни елементи. Все още в лицето на Бамба и Назон не виждам търсения централен нападател. Те са далеч от Каранга, а за съжаление все още не са и Кайседо за ЦСКА. До момента червените с голяма доза късмет успяват да се задържат в челото на класирането. Те обаче трябва да вземат спешни мерки, за да заслужат и оправдаят тези подаръци от съдбата. Защото аз този филм съм го гледал. До Нова година в челото и след това срив и огромна разлика в точките с шампиона.

Саша Илич - огледален образ на Бруно Акрапович

Саша Илич - огледален образ на Бруно Акрапович

Като успехи в ЦСКА