Наставникът на ЦСКА Саша Илич говори пред колегите от "Спортал" след края на днешната контрола срещу Санфрече (Хирошима). "Червените" загубиха с 0:1 първата си проверка в Турция след доста неадекватно поведение на съдиите, които объркаха куп засади и отмениха няколко гола.

Въпреки това Илич видя положителни неща след проверката и заяви, че новото попълнение Тобиас Хайнц е в отбора, защото играе с ум, позитивен е и е работохолик. Също така треньорът обяви Жабов и Антонов за "бъдещето на ЦСКА" и допълни, че ще ги пусне и в следващата контрола.

"Днес не ми хареса съдията, някои от решенията му, особено през второто полувреме. Това е първият ни мач след подготовката, която проведохме на Панчарево, и мога да бъда доволен от много неща. Трябва да оправим някои неща.

Но мисля, че ако съдията не бе повлиял толкова на играта, щеше да изглежда много по-добре. Не знам защо се получи така. Но като цяло е добре, че играчите изпълниха това, което планирахме - да ги натоварим по 45 минути", отговори Илич на въпрос какво му хареса и какво не му хареса в днешната контрола.

"Тобиас Хайнц? Умът е важен за мен. Улавя конкретните ни идеи, позитивен е, работохолик. Мисля, че ще получим много от него", разясни сръбският специалист защо толкова много държи на Хайнц, след което похвали 18-годишния Павел Жабов и 17-годишния Илиан Антонов за днешното им включване през втората част.

"Това са децата, те са бъдещето на ЦСКА. Влизането им в игра означава много за тях като самочувствие. Със сигурност в следващия мач пак ще получат минути. Най-важното за тях е да са тук. Доволен съм", разясни Илич.

ЦСКА - Санфрече Хирошима 0:1 в контролна среща

Пародиен съдия съсипа контрола на ЦСКА, "армейците" с минимална загуба от японци

Три неправилно отменени гола белязаха първата проверка на столичния гранд за 2023 година