Треньорът на ЦСКА Саша Илич настоява пред отговорните фактори на "Армията" нападателят Дауда Бамба да подпише договор с клуба, пише "Тема Спорт".

На 12 юли "червените" съобщиха, че предпоставка за евентуална контузия в лявото коляно възпрепятства привличането на 27-годишния нападател. По желание на сръбския наставник обаче той остана да тренира с тима и скоро ще премине нови медицински изследвания, които ще определят бъдещето му. Илич е много доволен от изявите на Бамба в заниманията на червените. Той се справя значително по-добре от другия привлечен наскоро нападател Дюкенс Назон, който не пристигна по предложение на Саша Илич.

"Бамба тренира с нас, няма някакви проблеми, но в най-близко време клубът трябва да вземе решение какво ще бъде неговото бъдеще", заяви Илич на пресконференцията преди реванша с Македония Гьорче Петров. Той държи да разполага с котдивоареца в състава си, но дори и това да не се случи, ЦСКА ще привлече друг нападател до затварянето на трансферния прозорец.

След срещата в четвъртък сърбинът защити Калоян Кръстев, който получава доста шансове от началото на сезона, но продължава да чака дебютното си попадение с червената фланелка. "Калоян е млад футболист, миналата година не е играл много и му липсва практика. Тренира много добре и просто му трябва един гол, за да се отпуши. Често губи концентрация по време на двубоите, което му пречи", обясни Илич.

"Доволен съм от Галин Минков, трябва му малко повече самочувствие, но работим по този въпрос", добави треньорът, който започна мача в четвъртък с петима българи в състава.

УЕФА обяви съдиите на Левски и ЦСКА в Европа

УЕФА обяви съдиите на Левски и ЦСКА в Европа

Французин и австриец ще ръководят съответно "сините" и "червените"