Халфът на ЦСКА Юнус Санкаре даде интервю за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Той разкри как е бил убеден да премине на "Българска армия" от Гриша Ганчев, как е започнал да играе футбол, говори за престоя си в ПСЖ и по други интересни теми.

"Хубава страна. Всичко при мен е наред. В интерес на истината нищо не ме изненада. Щастлив съм тук. След всеки изминал мач и тренировка се чувствам все по-добре. Трябва да се има предвид, че една година не съм играл, но скоро ще покажа пълния си потенциал. Силен съм там, където треньорът и отборът имат нужда да помогна", започна Санкаре.

"Трябва да призная, че нещата се случиха много бързо. Дойдох да разгледам базата. След това имах приятна среща с боса. Разговорите продължиха точно 5 минути. Стана ми ясно, че съм футболист на ЦСКА. Той наистина е Биг Бос по начина, по който се отнесе с мен. Това ме убеди да приема офертата на ЦСКА", разкри сенегалецът.

"Историята, традициите, този велик клуб, но най-вече усещането, че тези хора ме желаят да помогна. Нямах много информация, но за мен бе важно семейството ми да е съгласно", добави той.

"Смятам, че изиграхме много добър мач срещу Лудогорец. За съжаление не успяхме да спечелим. Фактът, че играхме със силен съперник, повдигна нивото на срещата. Повече съжалявам, че не спечелихме. Въпросът е че съм бил на терена и съм помогнал. Важното е да вървим напред", сигурен е Санкаре.

"Шансът да станем шампиони е да спечелим всички мачове до края. Тази година ще бъде годината на ЦСКА", зарече се Юнус.

"Имаме индивидуалности, които правят разликата в мачовете. Имаме и млади български футболисти, които във всеки един момент може да избухнат", уверява полузащитникът.

Ето на кои въпроси още отговори той:

За мача срещу Торсхавн:

"Работата ни е да работим сериозно. По никакъв начин не трябва да си мислим, че ще бъде лесна среща", заяви той.

За групите на Лига Европа:

"Предпочитам да не говорим. Нека се концентрираме за срещата в четвъртък. Не обичам да изпреварвам нещата при положение, че още не сме си свършили работата", каза националът.

Как се е справил през тази една година, когато не е играл?

"За мен бе труден момент. Така се стекоха нещата. Благодарение на семейството и приятелите тренирах през цялото време. Даде ми се шанс да се върна на високо ниво и смятам да го оправдая", вметна още кадърът на ПСЖ.

За първите си стъпки във футбола:

"Започнах както всяко дете. Около мен всеки играеше. Съвсем нормално беше и аз да започна да играя", върна се назад в спомените си Санкаре.

С кое се гордее най-много?

"Най-много съм горд, че накарах родителите ми да се гордеят с мен. Това, че те се гордеят с мен ме прави и мен горд", искрен е новият играч на столичани.

"Надявам се да направя големи, великите мачове с ЦСКА", стиска палци Юнус.

За ПСЖ:

"Радвам се за този клуб. Това е моят роден клуб. Там съм прекарал 10 години. Само добри спомени имам и съм много щастлив, че вървят във възходяща насока", коментира бившия си клуб състезателят.

За нивото в България:

"Тук футболът е много интензивен и динамичен. Има млади и бързи футболисти. Нивото в България е много добро", завърши Юнус.

Али Соу: ЦСКА се стреми към величие!

Али Соу: ЦСКА се стреми към величие!

Гамбиецът вкара и в двата мача досега за "червените" и иска да продължи головата си серия