ЦСКА е в играта. Колкото и да е странно. След всички провали тази пролет - "червените" имат шанс за нова титла на България в последния кръг от сезона. При победа над Ботев (Пловдив) и провал на Лудогорец срещу Черно море у дома.

Статистиката не дава големи шансове на "армейците", но това различава хората от компютрите. И затова футболът е толкова непридвидима игра. Напрежението ще е изцяло в шампионите, пред които стои угрозата да прекъснат забележителната си серия от 7 поредни титли. Без част от основните си футболисти и срещу много тежък съперник.

"Моряците" вече сгорчиха живота на "червени", "сини" и "зелени" по-рано през сезона. Защо да не го сторят отново? Видя се, че "орлите" не са този отбор, който побеждаваше с лекота по света и у нас.

До тук добре. Така стоят нещата на хартия, но нека вникнем в някои нюанси.

Факторите, даващи солидно предимство на Лудогорец - още преди отборът да е излязъл на терена. Черно море обяви групата си за мача, а част от ключовите състезатели не попадат сред избранниците на Илиан Илиев. Неостаряващият Георги Илиев, Виктор Генев, Пламен Димов, Георги Китанов, Иван Дюлгеров са едни от тези, получили почивка. Не ще бъде изненада, ако много от верните привърженици на варненци не пътуват за това гостуване. Техните любимци играят единствено за честта си. Почитателите на домакините пък ще влизат на стадиона срещу левче.

Няма как да не обърнем внимание на съдийското назначение в Разград.

Волен Чинков е от тези арбитри, които не слагаш в мачове с пряко значение за титлата. Ето и защо. През изминаващия вече сезон говорихме твърде малко за самия футбол, на фокус бяха хората "в черно".

Славия - ЦСКА. Домакините успяха да постигнат изненадващ успех с 1:0, но на каква цена? От "червения" лагер поискаха 4-5 дузпи, а 2 от тях навярно и фен на "белите" би ги отсъдил. Само седмица по-рано пък отново Волен не свири кристална дузпа за Локомотив (Пловдив)... срещу Лудогорец. Според някои в мача трябваше да има два наказателни удара от "бялата точка" за Локо.

Ако върнем лентата малко по-назад, ще трябва да се сетим за скандалната дузпа за Ботев (Пловдив) на "Армията".

А какво можем да кажем за тази на Лудогорец - Септември при резултат 0:0 в 93-та минута? Твърде много съвпадения при грешки на г-н Чинков - все в една посока. Всеки любител на прогнозните, който мисли трезво... би пробвал със символична сума да бъде отсъдено най-тежкото наказание във футбола днес на "Лудогорец арена". Кой знае, може пък всичко да е напълно случайно.

След част от споменатите мачове главният съдия на Лудогорец - Черно море днес беше наказан за неопределено време.

ЦСКА сам е виновен, че не е на върха в класирането. И не държи съдбата в собствените си ръце. Но някои класически черти на българския футбол не се измиват с времето. След тях остава горчилка. А статуквото се запазва.

"Червените" ще се надяват на чудо.