"Футболът е нищо без феновете. Те са най-лоялният клиент в света - следват отбора си в добри и лоши времена, независимо какъв продукт им предлага", казал е покойният футболист и треньор Джок Стайн.

Е, софийските грандове ЦСКА и Левски са жив пример затова. Вече 11 години титлата е далеч от столицата. Дори Купата се превърна в чест мираж, въпреки че Лудогорец открито я неглижира. Напук на всички незгоди обаче "червени" и "сини" разполагат с огромни и верни фенски маси, готови да защитават до последно клубовете си. Готови да преглътнат кусурите им...

Снимка 432417

Източник: CSKA.bg

Това е магията на футбола, най-великия спорт и социален феномен.

В последните часове отново се завъртя темата за изписването на ЦСКА. Къде било с тире, на кои стадиони и по кои билети не слагат емблема, купена за 8 милиона лева и т.н. След завръщането на "армейците" от изгнанието на "В" група споровете бяха много и логични. Все пак става въпрос за материята на търговското право, с която редица отлични юристи също се затрудняват. Прословутото тире се дъвка месеци наред, а отделни индивиди продължават да повтарят тезите си вече 5 години.

Ето така КАС вече призна ЦСКА (СНИМКА)

Ето така КАС вече призна ЦСКА (СНИМКА)

Делото на Иван Боладо беше вчера

Истината е, че независимо дали ФИФА, УЕФА, КАС, БФС и която и да е друга организация "признава" и посочва кои са наследниците на дружества в несъстоятелност - то ЦСКА е един и е на "Българска армия". Останалото е прах в очите. Детето отива на стадиона за първи път и насълзено от радост запечатва в съзнанието си образа на любимия отбор. Клуб, който ще следва години наред, било то след спечелени или загубени финали...

Снимка 518141

Източник: Facebook

Възрастен господин едвам крета с бастуна си, но винаги е там, пръв, 60 минути преди началото на мача. Заел е познатото си място на трибуната, от което е виждал как световни колоси преклоняват глава пред ЦСКА. Или пък хлапетата, избягали от последните два часа в гимназията, събрали последните си пари от джобни и сменили три трамвая, за да отидат на мача.

Ходете разправяйте на всички тях - на детето, на дядото и на момчетата, че някъде по документи заради пунктуационен знак това не е техният любим отбор.

Времето ще покаже дали и колко още време ЦСКА ще се изписва с тире в официалните документи. Убеден съм, че след премахването му фокусът ще се върне към "7:1" или пък нещо друго. Най-титулуваният отбор в България е на път да се завърне където му е мястото - на върха. Вече го направи в Европа. 

Снимка 345841

Източник: topsport.bg