ЦСКА държи изцяло в своите ръце класирането за груповата фаза на Лига на конференциите. На реванша срещу Виктория (Пилзен) стратегията на чехите няма да реши сблъсъка - това ще направи представянето на "армейците".

В момента 31-кратните шампиони са способни да отбележат три гола на голяма част от съперниците си. Видя се срещу Осиек в първата среща, когато дори нанизаха четири и изпуснаха още толкова.

Както хърватите, така и чехите са по-богати от ЦСКА. Това обаче няма чак такова значение на терена, където футболистите са от сходна класа. Да, имат по-хубав стадион, фен магазинът им е препълнен с какви ли не стоки, а в щабовете си работят с по трима домакини и четирима лекари. Не те обаче ще играят в четвъртък.

Ангел Червенков: Ако ЦСКА започне с ранен гол, всичко е възможно

Ангел Червенков: Ако ЦСКА започне с ранен гол, всичко е възможно

"Червените" не бива да бързат, а да чакат своите моменти, споделя той

"Армейците" имат нужното качество, провеждат подготовките си в модерни условия, нямат оплаквания от забавяне на заплати или други неуредици. Стойчо Младенов сподели след загубата в Пилзен (0:2), че със страх не се играе. Тук отново говорим за проблеми, които са именно в главите на футболистите на ЦСКА, а не толкова за супер класата на чехите. Да, Вилдсхут удари греда, Мазику реши да подава в удачен за изстрел момент към Кери, някои играчи пък съвсем не бяха на себе си.

Снимка 543804

Източник: Topsport.bg

Всичко това остава в миналото. 

В София мачът ще е друг, вероятно няма да има ранен гол на Виктория от засада и развитието ще е коренно различно. ЦСКА можеше да вкара три гола и през уикенда срещу Пирин (1:0). Играчи на "червените" няколко пъти оставаха сами срещу вратаря на съперника, пропуснаха и дузпа...

"Червените" трябва да излязат без напрежение, защото нямат какво да губят. Ако са припряни с мисъл как на всяка цена трябва да се връщат две попадения, то няма да им се получи. Срещу Осиек никой не очакваше да отбележат три гола още първото полувреме. Точно тогава ЦСКА е най-силен, когато към играчите няма очаквания, не се упражнява натиск от феновете и те могат свободно да покажат на какво са способни. Така бе и срещу Рома, Базел и БАТЕ миналия сезон. 

Снимка 509180

Източник: LAP.bg

Играе ли за "задължителна" победа и едва ли не разгром софийският гранд, то проблемите неминуемо започват. Примери тук са мачовете с Лиепая, Сиренс и още.

Така и започнах коментара си - всичко е в ръцете на ЦСКА в момента. Въпросът е кое лице ще ни покажат футболистите в четвъртък вечер. В София глава са навеждали къде по-сериозни съперници.

На своя страна имат и едно много силно оръжие за реванша - феновете.

Очакванията са за масирано присъствие по трибуните на "Васил Левски", поне доколкото позволяват противоепидемичните условия. В четвъртък "червена" България няма оправдане да не напълни максимално позволения капацитет. Предстои да разберем дали ще го стори.

Ас на Виктория: ЦСКА има досадни фенове, но пистата на стадиона ще ни отдалечи от тях

Ас на Виктория: ЦСКА има досадни фенове, но пистата на стадиона ще ни отдалечи от тях

"Ще се справим"