Вчера един от най-изявените фенове на ЦСКА Христо Христов - Чичо Граф навърши 70 години. Той е закърмен е с армейската идея откакто се помни. Ицо е роден на 3 юли 1952 г, завършил е икономика в Ростов на Дон.

От февруари миналата година Христов е уредник на Музея на спортната слава на ЦСКА. Графа замени доайена на спортната журналистика и историк на червените Александър Манов, който си отиде от този свят в края на 2020 г. Привърженик на ЦСКА от края на 50-те, Христов е и запален колекционер на всевъзможни материали за клуба.

За Графа няма спирачки, няма "железни завеси" и "студени войни". Нищо, ама нищо не може да го спре. Той е на "Анфилд" още през март 1982 година, когато ЦСКА губи с 0:1 от Ливърпул в онзи луд четвъртфинал за КЕШ. Той е и сред 70-те хиляди на "Васил Левски" две седмици по-късно, когато червените късат главата на европейския футболен крал.

Христо Христов е един от малкото останали колекционери на значки в България. От 1965 година събира лого-символи на автомобили, камиони и автобуси. Всъщност, автомобилите са другата му огромна страст. Посетил е много автосалони в Европа и в света. А футболните му колекции (билети, програми, дипляни, пожълтели от времето вестници и списания) нямат край.

Той никога не е пренебрегвал семейството, роднини, приятели и работата, но ЦСКА винаги ще бъде неговото голямо АЗ.

Голямото "армейско" сърце Чичо Граф на 70! Честит юбилей!

Голямото "армейско" сърце Чичо Граф на 70! Честит юбилей!

Той е закърмен е с "армейската" идея откакто се помни.

Днес на специално тържество в ресторанта на стадион "Българска армия" той бе награден от изпълнителния директор на клуба Филип Филипов със специален плакет в знак на уважение и признателност от ръководството ЦСКА за неговия принос към любимия отбор. Чичо Граф получи и официалната фланелка на ЦСКА за новия сезон със символичния номер 70 и прозвището му "Ицо Графа".

Ръководители, журналисти, привърженици, близки и познати на уредника на музея уважиха празника му, като му поднесоха куп приятни изненади!

"Пожелаваме на чичо Граф много здраве, щастие, късмет и още дълги години да се радва на успехите на любимия ЦСКА!", написаха от клуба.