Един от най-изявените фенове на ЦСКА Христо Христов-Чичо Граф става на 70 години днес! Той е закърмен е с "армейската" идея откакто се помни. Ицо е роден на 3 юли 1952 г., завършил е икономика в Ростов на Дон (Рус).

Според легендата първата му дума била ЦДНА. Той е изгледал на живо толкова мачове на "червените", колкото са звездите на небето. Обиколил е цяла Европа, за да бъде близо до своите любимци.

Снимка 579703

От февруари миналата година Христов е уредник на Музея на спортната слава на ЦСКА. Графа замени доайена на спортната журналистика и историк на червените Александър Манов, който си отиде от този свят в края на 2020 г. Привърженик на ЦСКА от края на 50-те, Христов е и запален колекционер на всевъзможни материали за клуба.

Снимка 579698

За Графа няма спирачки, няма "железни завеси" и "студени войни". Нищо, ама нищо не може да го спре. Той е на "Анфилд" още през март 1982 година, когато ЦСКА пада с 0:1 от Ливърпул в онзи луд четвъртфинал за КЕШ. Той е и сред 70-те хиляди на "Васил Левски" две седмици по-късно, когато "червените" късат главата на европейския футболен крал.

Той никога не е пренебрегвал семейството, роднини, приятели и работата, но ЦСКА винаги бил е ще бъде неговото голямо АЗ.

Чичо Граф е истински родолюбец. Родината, българската история, националния химн и българския трибагреник поставя над всичко. Държи на българщината, тачи и милее за всичко истинско и родно.

Снимка 579700

Графа е луд привърженик на твърдата музика. Събира грамофонни плочи от 60-те години и е присъствал на стотици концерти по света на най-известните рок-банди. Притежава повече от хиляда диска с най-стойностното от хард-рока, соул, блус и джаз-музиката.

През последните 15 години пътува често до Америка. Има в актива си над 80 мача в Щатите и Канада, където се наслаждава на зрелищата НБА и НХЛ.

Той е един от малкото останали колекционери на значки в България. От 1965 година събира лого-символи на автомобили, камиони и автобуси. Всъщност, автомобилите са другата му огромна страст. Посетил е много автосалони в Европа и в света. А футболните му колекции (билети, програми, дипляни, пожълтели от времето вестници и списания) нямат край.

Снимка 579702

Честит рожден ден от името на ТОПСПОРТ! С пожелание за много здраве и успехи на любимия му ЦСКА! Графа ще отпразнува юбилея с ръководството на "червените" утре в ресторанта на "Армията".

Снимка 579701