Старозагорец може да застане начело на Берое, пише "Тема Спорт". Ръководството на клуба веднага е получило няколко предложения за нов наставник и само е набелязало такива, но засега няма да избърза с решението. Сред най-обсъжданите имена е било това на Живко Желев.

Роденият в Стара Загора 43-годишен бивш национал в момента е помощник-треньор на Стамен Белчев в дубъла на ЦСКА, а преди това 6 години бе начело на Литекс. Бил е наставник и на другия тим под Аязмото - Верея.

В периода 1995-96 Желев има 3 мача за първия отбор на Берое, преди да бъде привлечен от оранжевите, за които имат над 200 двубоя в кариерата си.

Очаква се в следващите дни шефовете на зелено-белите да проведат разговори с колегите си от ЦСКА-София, които няма да правят спънки, ако се стигне до избора Желев да поеме Берое.

Обсъждани са още две три имена, но на този етап това на бившият национал надделявало. Опция за овакантения пост е и Николай Киров-Белия, който за последно води ЦСКА 1948. Той на няколко пъти е бил сред спряганите и обсъждани за поста, но така и не се е стигало до договор с него.

От 2019-а насам, след напускането на Александър Томаш, начело на заралии бяха Димитър Димитров-Херо, Петър Колев и Петър Хубчев.