Стотици роднини, приятели, съотборници и привърженици се простиха с великия Георги Димитров-Джеки при поклонението на националния стадион "Васил Левски". Легендарният капитан на националния отбор и ЦСКА почина в събота, 8 май, на 62-годишна възраст след дълго боледуване. Множеството обаче изглеждаше твърде малко на фона на голямата величина и огромна личност, която представляваше Джеки за родния футбол. Около половин час преди началото на самото поклонение ковчегът с тленните останки на Георги Димитров бе внесен във фоайето на националния стадион. Неотлъчно до него бе синът на Джеки - Мартин. Тук бяха и опечаленият му баща Димитър Георгиев, както и племенникът му - Димитър, който е син на покойния Динко Димитров, брат на Джеки и също бивш играч на ЦСКА.

Сред първите, дошли пред "Васил Левски", беше бившият президент на БФС и ПФЛ Валентин Михов, който бе и кум на големия бранител. Постепенно площадката започна да се пълни с хора. Ръководството на ЦСКА бе представено от изпълнителния директор Пламен Марков, финансовия директор Трифон Попов и главния мениджър Стойчо Стоилов - те поднесоха венци от името на собствениците на клуба Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков. "Почивай в мир, Капитане", бе посвещението от Ицо, който неведнъж е признавал, че Джеки му е бил като баща на "Армията" и пръв го е въвел в съблекалнята и тима. Двамата винаги са говорили с огромен респект един за друг.

Малко по-късно пристигна и почетният президент на червените Димитър Пенев. Друга клубна емблема също поднесе цветя - Петър Жеков. Редица знакови фигури от армейската общност на свой ред се сбогуваха с легендарния защитник, който записа 298 мача и 34 гола за ЦСКА - сред тях съиграчите му Георги Велинов, Ради Здравков, Методи Томанов, Костадин Янчев, Георги Илиев-Майкъла, Емил Димитров, бившите футболисти и треньори на тима Сашо Борисов, Христо Марашлиев, Анатоли Нанков, експрезидентът на клуба Петър Калпакчиев, дългогодишният международник Илия Илиев, физиотерапевтът Христо Запрянов, домакинът Добри Димов, волейболният ас Борислав Кьосев, синът на първия капитан на ЦСКА Нако Чакмаков - Александър Чакмаков. В скръбта си към Гошо Димитров своеобразно се обединиха футболните ЦСКА и ЦСКА 1948, чиито венци ограждаха затворения ковчег от двете му страни. Футболния съюз представиха изпълняващият длъжността президент Михаил Касабов и членът на Изпълкома Емил Костадинов, който има 3 сезона под крилото на Джеки в ЦСКА. От името на Касабов, както и от президента на БФС в оставка Борислав Михайлов бяха положени и венци.

Венец и съболезнователен адрес имаше и от Красен Кралев. Присъства и героят от САЩ "94 Ивайло Йорданов. Почитта си засвидетелстваха още селекционерите на младежкия и юношеския национален тим Александър Димитров и Ангел Стойков.

Уважението си към Георги Димитров показаха и още футболни легенди и от клубове, с които са били опоненти на терена, но приятели извън него. От Левски дойдоха бившите играчи Емил Велев-Кокала и синът на Иван Вуцов - Руслан, от Локо София бяха изпълнителният директор Бойчо Величков и бившият скаут Любомир Трайков. Венец изпратиха и от Лудогорец. Накрая, докато ковчегът биваше качван обратно в катафалката, големият Джеки бе изпратен с аплодисменти. Също както футболните поклонници аплодираха от трибуните поредния вълшебен гол, шпагат или отнемане на топката. Поклон, Капитане! Легендите никога не умират!

Лечезар Танев: Джеки можеше да играе в топ европейски отбор

Лечезар Танев: Джеки можеше да играе в топ европейски отбор

"Ако не беше начинът му на живот"