По двама футболисти от ЦСКА и Славия бяха отличени в края на сезона в Елитната юношеска група до 17 години. По традиция след края на сезона треньорите и капитаните на отборите гласуват за най-добрите играчи през изминалия сезон.

Чунг Тханг Нгуен-До и Роберто Райчев от Славия бяха обявени съответно за най-добър полузащитник и най-добър нападател за сезон 2021/2022. Двамата бели таланти напълно заслужено бяха отличени - не само заради качествата си, но и заради израстването, което демонстрираха. Двамата бяха и основни фигури в националния отбор до 17 години, който се класира на Европейското първенство в Израел. Там в компанията на двата най-силни отбора в Европа в тази възраст - Франиця и Ниделандия, българите останаха само с 1 точка.

Играч на ЦСКА претърпя успешна операция

Играч на ЦСКА претърпя успешна операция

Ето подробности

Изненадващо за най-добър вратар беше обявен Умут Хабил от Лудогорец, а не Алекс Божев от ЦСКА. Пловдивчанинът Божев демонстрира невероятна класа и особено в квалификационните кръгове събра очите на скаутите. Но Умут Хабил също не отстъпва особено по качества и дори записа дебют в мъжкия футбол.

За най-добър защитник на Елитната група до 17 години беше избран Росен Маринов от ЦСКА. Маринов спечели буквално на финалната права гласуването срещу Мартин Георгиев от Славия. Маринов в момента е на подготовка с мъжкия отбор на армейците в Австрия.

Голмайстор на първенството е Георги Димитров от ЦСКА. Снажният таран от Ловеч е един от най-перспективните играчи в тази възраст на този пост и впечатлява както с физика, така и с движението по терена.

Венци Стефанов: Не искам да споменавам Гибралтар

Венци Стефанов: Не искам да споменавам Гибралтар

Ето какво каза