Новият старши треньор на ЦСКА Пламен Марков все още не е решил с какъв щаб ще работи в клуба. Марков бе представен в неделя официално пред медиите на поста, на който наследи уволнения сръбски специалист Миодраг Йешич.

"Не съм решил с кои помощници ще работя. В близките дни ще проведа разговори с мои колеги и тогава ще преценя", каза Пламен Марков.

В понеделник или най-късно във вторник новият треньор на "армейците" ще поеме подготовката на отбора и ще дебютира в сряда на четвъртфиналната среща за купата на България срещу Берое.

Марков не е наясно с моментното състояние на ЦСКА, тъй като не е гледал последните мачове на отбора, включително и дербито с Левски.

"Не съм наблюдавал играта на ЦСКА, тъй като техните мачове обикновено съвпадаха със срещите на досегашния ми отбор Видима-Раковски. Не съм се докоснал до играчите на ЦСКА, но в близките дни ще се запозная подробно с тяхното състояние", каза още Марков.

Той няма да прави генерални промени в отбора до края на сезона и ще разчита на наличните играчи.

"Нямам намерение да налагам повече юноши. Ще играят най-добре подготвените, независимо дали са от школата на ЦСКА или са чужденци.

Пламен Марков споделя мнението, че ЦСКА има илюзорни шансове за титлата.

"Аз съм реалист. Трудно ще спечелим титлата, изключително трудно", каза той.

Бившият национален селекционер вече е получавал две предложения от собственика на клуба Васил Божков да поеме ЦСКА, но той прие едва при третата оферта.

"Васил Божков ме кани за трети път за треньор на ЦСКА и този път нямаше как да откажа", каза още Марков.

Той има договор с клуба до юни 2008 година, но е скептично настроен дали ще го изпълни докрай.

"Давам си сметка, че при най-малката неудача и аз ще поема негативите, но не се плаша. Приемам тази работа в тежък и отговорен момент за ЦСКА, но е ясно, че ако отборът играеше добре, както през есента, нямаше да съм тук. Знам, че няма да съм дълго на този пост, защото особено в България треньорите не разполагат с достатъчно време и търпение, за да наложат своите виждания. Дали ще имам спокойствие за работа? Питайте г-н Божков", каза Марков.

Новият треньор на "червените" не изключи възможността да се срещне с бившия наставник Миодраг Йешич, за да получи повече подробности за ситуацията в отбора.

"С най-голямо удоволствие бих се срещнал с Йешич, с него поддържам колегиални отношения", каза Марков.

Пламен Марков косвено упрекна Йешич заради нападките му към председателя на Надзорния съвет на клуба Стефан Орманджиев.

"Нямам отношение към скандала между Йешич и Орманджиев, защото не знам какви са личните им взаимоотношения. Давам си сметка, че е неизбежно в работата между хора да възникват конфликти. Далеч съм от мисълта, че няма да има раздори, това е нормално. Проблемите в една къща обаче не трябва да излизат от нея. Публичните нападки със сигурност влияят негативно на играчите", коментира Пламен Марков.