Има един филм "Петзвезден романс", в главната роля е Дженифър Лопес. Романтична комедия. Вчера усетих от трибуните на пълния стадион "Българска армия" петзвездния романс на ЦСКА. Но нямаше смях, нямаше комедия. Беше романтично и драматично.

Така видях петте звезди на петзвездния ЦСКА в съботния ден и вечер...

1. ПЕТЪР ЖЕКОВ

На 18 феврурари се събудихме с ужасната новина за кончината на легендата на българския футбол Петър Жеков. На 78 години той починал в съня си. Казват, че така си отиват добрите хора. Така и на празници. Не беше празник, но вчера отбелязахме 150 години от смъртта на Васил Левски. Ясно беше, че всичко около мача на ЦСКА ще премине в чест на Вълшебния стрелец. Клубът реагира веднага и сложи годината му на раждане на екипа си. Отборът пък се появи на терена със специални тениски в чест на Жеката. Феновете в Сектор "Г" издигнаха транспарант, всички аплодираха легендата, привържениците на Ботев също. До звездата му на Алеята на славата колегите от Старт Фото сложиха специално изработена огромна снимка. Там имаше много цветя от хората. Не ни останаха много фигури от ранга на Петър Жеков. Трябва да ги унажаваме и да се грижим за тях, докато са с нас. А поколенията след нас също да ги помнят. Вълшебния стрелец вчера изгледа първия си мач на любимия ЦСКА от небето. Със сигурност се е усмихнал. Защото е видял обединено и огромно "червено" семейство. Хиляди сърца да туптят като едно сърце. Беше уникално чувство. Всичките думи не стигат, за да го опиша...

Снимка 607119

Източник: startphoto.bg

2. ФЕНОВЕТЕ

Така се случи, че агитката на ЦСКА се завърна на "Армията" след ненужния и безсмислен за мен бойкот именно в деня, когато си отиде Петър Жеков. Сектор "Г" беше пълен до краен предел и даде своята почит към бившия голмайстор, както и своята подкрепа към тима. След мача лидерът Иван Велчев написа във "Фейсбук", че усмивките на "Армията" са се завърнали. От всеки един "червен" фен зависи те да останат. Да, спорт е, ще има и тъга, неизбежно е. Но хората трябва да продължат да са там и да дават сила на своите любимци. Аплодисментите трябва да са най-вече за тези привърженици, които бяха до ЦСКА навсякъде през есента. Естествено, всички се радват от завръщането на агитката. Но не може след слаб мач, загуба или провал на финал, за титла, да се стига до бойкоти. ЦСКА има достатъчно врагове, че да се разцепва и отвътре. А, както отбелязва и колегата Георги Атанасов, Сектор "Г" е сърцето и душата на "червената" публика. Дано това обединение продължи. За доброто на всички е.

Снимка 607176

Източник: startphoto.bg

3. РЪКОВОДСТВОТО

Писал съм го много пъти, ще го напиша отново - за мен няма по-точни хора за собственици на ЦСКА от семейство Ганчеви. Хубаво е, че Гриша Ганчев стана мажоритарен акционер в клуба след напускането на Инджов. Всеки, който е прочел изказването на последния, след като даде акциите, може сам да си направи изводите. В ЦСКА се работи професионално. А най-голямата цел е пред изпълнение - нов и модерен стадион. Не знам осъзнавате ли каква епохална новина за ЦСКА е създаването на новото дружество с държавата и внесените над 7 000 000 лева за осъществяването му. Веднага някой опитаха да изкарат в заглавие колко много пари остават да се внесат и какъв е срокът. Ще бъде направено. Няма връщане назад. Някои сменят цвета на лицето си от яд, но ЦСКА ще има това, което заслужава. Такъв стадион е мечта на поколения "армейци" и не може да се сравнява с титли и купи. Това е връх. Ще го направи Ганчев и ще остане завинаги в историята на най-успелия ни футболен клуб. Ганчев, който плати милиони за емблемата, за загубени дела от бивши футболисти, който обнови базата в Панчарево, който внесе нови 7 000 000 сега... ЦСКА не продаде нито един играч през зимната пауза и в същото време взе отличен футболист в лицето на Тобиас Хайнц. Години наред човекът даваше средства и си късаше нервите. Накрая отново ще е победител. Ще направи това, което обещава. Болшинството от феновете му вярват и са зад него. Ще дойде време, когато всички ще го признаят. Запомнете думите ми!

Снимка 597311

Източник: Фейсбук

4. ТРЕНЬОРЪТ

И Саша Илич е една звезда от петзвездния ЦСКА. Първите два мача през пролетта показаха това, което всички очакваха. Докато през есенния полусезон отборът печелеше повеме с желание, дух и битка, вече има футбол, добър футбол. Двете победи срещу Берое с 4:1 и Ботев (Пловдив) с 3:1 дойдоха с отлични комбинации и добра игра. Това искат да виждат феновете. Илич е млад треньор, който получи огромен шанс да води гранд. Започва да го сграбчва силно. Покойният Миодраг Йешич направи ЦСКА шампион и прогнозира, че сънародникът му Илич ще повтори постижението му. Отделно, Саша изгради невероятен колектив и направи от съблекалнята на "червените" дом. Остава да направи следващата крачка - да спечели и дербитата срещу Левски и Лудогорец. Именно това са двете му загуби от есента. Постепенно избистря всичко - схема на игра, тактика, състав. И нещата се получават. Всеки един двубой до края на сезона е финал. Сърбинът знае какво прави и всички му вярват. Има пълната свобода да действа, има пълна подкрепа от ръководство и фенове. Играчите го приемат топло. Всичко е в ръцете му.

Снимка 607193

Източник: startphoto.bg

5. ФУТБОЛИСТИТЕ

Те са най-важните. Те са изпълнителите на терена, актьорите на футболната сцена. ЦСКА изгради бързо много силен и равностоен отбор, в който няма титуляри и резерви. В ЦСКА има личности, лидери, играчи от голяма класа. Всички виждате как се вписа Хайнц. Морено отново е печеливш жокер от скамейката, Назон бележи гол след гол, Линдсет и Марселино дават класа в срадата на терена. Защитата продължава да е стабилна, с малки изключения. Брадли Де Нойер също бележи видим прогрес през пролетта. ЦСКА има отбор, който може да е шампион. Да, винаги с условието всичко да се решава на терена. Защото сме се нагледали на странни ситуации и отсъждания в полза на едни и срещу други. Дано най-накрая феърплеят е на 100%.

Снимка 605261

Източник: startphoto.bg

Това са петте звезди на ЦСКА, които превръщат клуба в петзвезден, с блясък. Но само, когато са една до друга, в едно съзвездие. За да може романсът да продължи. И след края на сезона да се празнува рекордна титла №32 и, защо не, първа копка на новия стадион.

Пореден страхотен жест от отбора на ЦСКА!

Пореден страхотен жест от отбора на ЦСКА!

Зарадваха дете