ЦСКА пристигна в Осиек с два гола преднина, но все още всичко е далеч от разрешено. В Хърватия домакините ще бъдат шумно подкрепяни от своите привърженици.

Бюджетът им все още е три пъти по-голям, футболистите оценени на почти три пъти повече, логично и букмейкърите сочат за по-вероятно Осиек да спечели срещата.

Ето обаче кои са петтер причини, ЦСКА да триумфира в общия резултат от двата мача.

Стойчо Младенов: ЦСКА винаги играе за победа, подготвени сме за всички варианти

Стойчо Младенов: ЦСКА винаги играе за победа, подготвени сме за всички варианти

Треньорът на "червените" даде официална пресконференция

Преднината

ЦСКА започва с два гола мача в Осиек. При правилото за утежняване на попаденията на чужд терен това 4:2 в София щеше да е по-малко стряскащо за хърватите. Сега обаче на практика "червените" излизат с два гола от първата секунда, а ако не беше онази лудост от Бусаро миналия четвъртък, те щяха да са три.

Снимка 542033

Източник: LAP.bg

Играта преди седмица

Видяхме коренно различен ЦСКА. Отборът потегли слабо в Лигата на конференциите и над 200 игрови минути не успя да вкара на латвийския Лиепая. Преди това загуби със звучното 0:4 от Лудогорец за Суперкупата на България. Срещу Осиек "червените" излязоха мотивирани от първата секунда. Само първото полувреме създадоха толкова ситуации за гол, че на хърватите им се зави свят. Тези 3 гола след първите 45 минути са най-малкото, с което двата тима се оттеглиха на почивката. ЦСКА изигра един от най-силните си мачове в Европа последните години, а това се случи само седмица след драмата с четвъртия отбор на Латвия.

Треньорът на Осиек: Няма как да кажем че, сме по-добри от ЦСКА

Треньорът на Осиек: Няма как да кажем че, сме по-добри от ЦСКА

Вярвам, че утре ще покажем истинското си лице, споделя Ненад Биелица

Стойчо Младенов

Завръщането на един от най-големите треньори на ЦСКА в последните десетилетия бе мечта за феновете. Името му бе спрягано многократно, но вместо него на "Армията" акостираха редица други наглед странни избори, като сръбските неопитни специалисти. Младенов е изключителен професионалист. Доказа го още с идването си и вдигането на отбора. Приятно впечатление направи отказа му да коментира грозните нападки от Любослав Пенев на летището. Стойчо е най-голямата от петте причини за крайния успех на ЦСКА, а следващите редове продължават със стратегията му.

Снимка 542042

Източник: LAP.bg

Успешната тактика

Идването на Екзекутора даде ефект още след първата му седмица начело. Разсичащите извеждания по фланговете и успоредните на голлинията центрирания оставиха без отговор хърватските "бьело-плави". Осиек не беше готов за такъв стил на игра. Ще е интересно да разберем каква тактика е подготвил Младенов на реванша. С оглед на опита му съвсем вероятно е отново да хване неподготвени колегите си от треньорския щаб на хърватите.

ЦСКА проведе официалната си тренировка на стадион "Градски врът"

ЦСКА проведе официалната си тренировка на стадион "Градски врът"

Само първите 15 минути бяха позволени за представителите на медиите

Новото начало

ЦСКА смени цялото си ръководно тяло. Изключително важно е, че треньорът ще държи напълно спортно-техническата власт. Това призна Стойчо Младенов пред ултрасите на отбора, такива обещания се даваха при назначаването му. Вече разстоянието между собственик и треньор е скъсено максимално. Именно това искаше Младенов и това беше едно от условията му, за да се върне на "Българска армия". Сега има свободата да работи по свое усмотрение и то с екип големи цесекари, доказали се в миналото.