Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович коментира успеха на отбора с 1:0 в първия мач срещу Осиек от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Сърбинът довери, че очаква тежък реванш в Хърватия.

"Играхме с добър противник. Мачът беше тежък, успяхме да вкараме гол и да спечелим. А кой ще продължи напред ще се реши в реванша. Ние трябва и там да играем максимално и да вкараме поне един гол.

ЦСКА победи Осиек с 1:0 в Лига Европа

Миг на гениалност от Евандро и заслужено предимство за ЦСКА преди реванша с Осиек!

Минимален аванс за "червените" преди битката в Хърватия

Футболистите показаха, че сме отбор и колектив. Вкарахме и гол. Късметът беше с нас, защото го искахме. Ако не бяхме играли, както трябва, нямаше да имаме късмет. Това е единственият път към добрия резултат. В двата мача от първенството ни вкараха 5 гола, нормално е нещо да променим.

Използвахме схема, която ни донесе победа. Трябва да продължим с тази игра и отборът да играе 90 минути, без да получи гол. Когато противниците не са застрашени, те тръгват в нападение, а ние получаваме голове и губим. Променихме малко философията на играта. Напред трябва да обърнем внимание на вкарването на голове, защото във футбола е важна атаката, но още по-важно е защитата да е добра. Защото тя побеждава в спорта, във футбола и в баскетбола. Казах на футболистите да правят каквото трябва, а ако резултатът остане 0:0, ще е приемливо. Важно е да не получим гол на наш терен.

Сашо Станков: Публиката на ЦСКА доказа за пореден път, че е номер 1!

Сашо Станков: Публиката на ЦСКА доказа за пореден път, че е номер 1!

"Адмирации за тях"

Футболът е чудо. Никога не се знае кой ще победи и кой ще загуби. Може да победиш 2:0 или 3:0 и накрая на отпаднеш. Постигнахме един добър резултат за турнирните мачове, но не можем само да се защитаваме в Осиек. Ако вкараме гол, имаме двоен шанс да продължим.

Чака ни здрава битка в реванша и се надявам да имаме силата, волята и дисциплината да отстраним този противник. Осиек е добър отбор с млади, но здрави играчи, които знаят какво искат на терена.

Петрович поздрави феновете на Осиек, те не реагираха

Петрович поздрави феновете на Осиек, те не реагираха

След края на мача с ЦСКА

Славия винаги иска да победи, особено големите отбори. Затова може да очакваме голям сблъсък и това ще бъде репетиция за Осиек", коментира Люпко Петрович пред bTV.

Грозен футбол от ЦСКА? Люпко заложи себе си и плати цената!

Грозен футбол от ЦСКА? Люпко заложи себе си и плати цената!

Той беше в ролята на хирурга, който оперира отбора. Да не го съдим за грозен шев...