ЦСКА изпраща силна година. "Армейците" се завърнаха в груповата фаза на европейските клубни турнири, а у нас влязоха в серия и вече са по петите на Лудогорец. Бруно Акрапович се е заел да връща стария блясък на отбора, но за целта ще му трябват още няколко футболисти. Самият той призна на кои позиции би искал попълнения през зимната пауза. Предлагаме ви няколко варианта за селекцията на "червените".

Снимка 501902

Тодор Неделев

Акрапович сподели, че му се иска да има още един креативен халф. Неделев е класи над напусналия Стефано Белтраме и несъмнено би поел със замах диригентската палка на "червените" атаки. От "Армията" опитаха да го привлекат в редиците си преди време, но отговорът на ботевиста е един и същи: "В България бих играл само за Ботев". И за децата е видимо, че без него "жълто-черните" са кръгла нула. Неделев е рядък пример за футболна преданост у нас през последните години. Готов е да остане в любимия отбор, макар и с риска да не спечели нито един трофей в кариерата си. За огромен талант като него да няма купи е меко казано скандално. Но с времето хората променят решенията си...

Снимка 372634

Източник: LAP.bg

Мауридеш

Тук има едно дебело "Но". Много важно е в каква физическа форма се намира. Бразилецът е без отбор и вероятно ще трябва да направи сериозна подготовка, ако иска отново да е титуляр в Борисовата градина. Започна предишния си престой у нас великолепно. Умението му да печели почти всяка висока топка и страхотната игра с глава го направиха несменяем титуляр. Би било интересно да го видим редом до качествени подавачи като Греъм Кери и Жером Синклер. Слабата страна на Мауридеш беше чепатият му нрав. При Акрапович обаче едва ли би си позволил своеволия.

Снимка 445392

Източник: LAP.bg

Диниш Алмейда

Много се шуми около този трансфер и има причина. Бившият футболист на Монако би вдигнал сериозно класата на "армейската" отбрана. Ако ЦСКА иска да се бори за титлата, ще трябва да привлече поне още един качествен централен защитник. Португалецът отлично познава стила на Акрапович и изискванията му в схема с трима бранители. Дори би дал съвети на колегите си в ариегарда. С него "червените" ще изглеждат отлично комплектовани и стабилни, когато противникът владее топката.

Снимка 492512

Източник: Официален сайт на Черно море

Матиас Курьор

Острието на Черно море изживява втора футболна младост. Спрямо статистиката му можем да заключим, че дори е в пика си. Курьор има 15 гола в 15 мача през есента и е със сериозна преднина в класацията за голмайсторите у нас. Отличен стрелец като него би заформил унищожителен тандем с Али Соу. Гамбиецът оставя много свободни пространства, увличайки защитниците, задържа майсторски топката и рядко греши пас. До него Матиас ще блесне още по-ярко. Преди години беше много близо до подпис на Армията, но по една или друга причина тогава трансферът му не беше осъществен.

Снимка 260862

Източник: LAP.bg

Жоао Пауло

Това е друг нападател, който би паснал в схема 3-5-2. До Али Соу или като негов заместник. Най-силните му игри в България бяха с екипа на Ботев (Пловдив). След като беше купен от Лудогорец, позабравихме на какво е способен, но в Казахстан напомни за голови си нюх. При "орлите" по това време имаше още куп еднотипни офанзивни футболисти, които му изядоха титулярното място. Понякога в подобни селекции пренасищането с бразилци е минус, особено ако треньорът изпусне съблекалнята. Жоао Пауло е отличен голаджия. Според реномирания сайт "transfermarkt" договорът му с Ордабаси изтича след броени дни. Привличането му на "Армията" би засилило конкуренцията в атака и ще е плюс за шампионските амбиции на 31-кратните победители у нас.

Бруно Акрапович иска да задържи Али Соу

Бруно Акрапович иска да задържи Али Соу

Бъдещето на нападателя ще стане ясно през януари