Легендата на ЦСКА - Петър Жеков, вчера навърши 76 години. Бившият нападател бе поздравен от "червените" на официалния им сайт. 

Жеката говори пред "Тема спорт", като предрече, че тимът ще завърши на второ място в груповата фаза на Лига Европа. 

"Няма проблем, все едно съм на 40. Жив и здрав като цяло", сподели Жеков по повод 76-ия си рожден ден. Легендата бе на "Санкт Якоб Парк" при победата на ЦСКА над Базел с 3:1. 

ЦСКА тренира двуразово на Панчарево

ЦСКА тренира двуразово на Панчарево

Сутрешните тренировки са кондиционни, а в следобедните занимания се набляга на тактика и игра с топка

"Заедно страдахме и накрая се радвахме. Много емоции бяха, но футболът е така - ту при едните, ту при другите е късметът. Двете смени на Белчев обърнаха срещата - влезе Тиаго, вкара два гола и приключи работата. Но то освен него, никой друг не шутираше. При прибирането от Базел на летището излязохме Жоро Пенчев, аз и Пенев първи и феновете, като се развикаха, беше "ужас" някакъв. Отдавна не съм се чувствал така, голяма еуфория", коментира Жеков.

"Имаме много голям шанс да станем поне втори. Рома ги виждам като първи, а другите три отбора сме от едно тесто. Мисля, че ще се класираме. Сега и две момчета привлякоха от Уотфорд, ще ги видим тепърва".

"Гриша Ганчев ми честити днес (б.р. - вчера) и каза, че с Берое ще ми направят изненада. Сигурно ще ме карат да идвам да вдигам отбора във въздуха", пошегува се в типичния си стил Жеков.

Новият автобус ще вози ЦСКА за мача с Клуж

Новият автобус ще вози ЦСКА за мача с Клуж

По возилото се работи интензивно, за да може то да е готово навреме