Легендарният нападател на ЦСКА и Берое - Петър Жеков, прогнозира оспорвана и равностойна битка между "червените" и зарлии довечера на "Армията". Пред "Мач Телеграф" носителят на "Златната обувка" за 1969 година коментира и класиране на "армейците" за третия квалификационен кръг на ЛК след 4:0 над Македония ГП.

"Още в Скопие казах, че ще бием с разлика. Гьорче Петров не са нищо особено, но на 40 градуса в първия мач и двата тима не успяха да се представят на ниво. За реванша бях сигурен, че ще им вкараме 3-4 гола и познах. Отборът отново показа, че е силен при свободни удари и корнери - разполага с добри скачачи с глава, ръстови играчи. Но футбол с ниски хора не се играе вече - дори Гарсес трябва да му се признае, че взе доста високи топки.

ЦСКА - Берое, 5:1
на живо

ЦСКА - Берое, 5:1

Статистиката е изцяло в полза на "червените"

Стабилно представяне показаха капитанът Матей, също и Йомов и Турицов. Много е хубаво, че повече българи започват като титуляри напоследък. Дано да продължават да получават шансове и да се възползват от тях. Дори три-четири момчета ги дадоха излишно под наем вместо да ги ползват тук, например Смоленски. Ето Галин Минков се включи добре срещу Македония ГП. Калоян Кръстев обаче ще му трябва още време и да работи върху синхрона, върху усета за пласиране. Едно време аз си знаех кой, къде и как ще ми я подаде и нямах проблеми.

Ще бъде тежка срещата ЦСКА - Берое. Ако Хубчев остане до Нова година в Стара Загора значи ще се е справил в тази сложна обстановка, ако не остане - ще се разбере. Берое не са никак лош отбор, макар че не познавам почти никого, доста променен е съставът. Но играят подредено и ще ни бъде много трудно срещу тях. Ако вкараме първи гол, ще ги бием с поне 2-3 гола разлика. Ако ни вкарат - ще страдаме".

Саша Илич съхранява силите на своя капитан

Саша Илич съхранява силите на своя капитан

Юрген Матей няма да играе срещу Берое