Петър Жеков сподели пред "Тема: Спорт" очакванията си за дербито между ЦСКА и Левски. Ето какво каза той:

Г-н Жеков, какво очаквате от дербито ЦСКА - Левски в събота?

- ЦСКА в момента е на по-добро ниво и като отбор е по-силен, затова мисля, че ще победи.

Доколко ситуацията със заразени с коронавирус футболисти може да повлияе?

- Знам, че Турицов е заразен, но за мен е важно да играе Занев. Без него тимът не се справя успешно в защита. Да видим дали ще участва в дербито, защото видяхте с Йънг Бойс какво се получи в Швейцария. Отборът се скова там и отнесе тройка. Но сега ЦСКА има нов треньор и играчите ще се стегнат. Винаги когато има нов наставник, съставът се мотивира и играе по-добре, отколкото преди това. Ясно е, че между сини е червени стават винаги оспорвани мачове.

Как приемате назначението на Бруно Акрапович за треньор на ЦСКА?

- Ясно беше, че Моралес е временен вариант. Бруно Акрапович е добър избор. Показа отлични резултати с Локо (Пловдив), играеха стегнато при него, наложи сериозна дисциплина там. Но избра да направи стъпка напред - сам каза, че веднага е приел офертата, без да се замисли, защото му се работи в по-голям клуб, какъвто е ЦСКА. Лошото е, че няма много време за работа, а и доколкото разбирам, има кадрови проблеми.

Акрапович разкри защо напусна Локомотив (Пловдив) и обяви: Отказах оферта от Босна заради ЦСКА

Акрапович разкри защо напусна Локомотив (Пловдив) и обяви: Отказах оферта от Босна заради ЦСКА

"Готов съм да изиграем мача с Левски и да излезем за три точки"

Гледахте ли мача срещу Ботев Ихтиман за купата, който бе и дебютен за Акрапович начело на ЦСКА?

- Да, гледах мача. Хареса ми Coy при първия гол как добре се обърна и я вкара в ъгъла отдалеч. Много пъти съм казвал, че не бива да го оставят сам в атака. Добро впечатление ми направи, че в схемата 4-4-2 по пет-шест човека се включваха в атака. Разбира се, Ихтиман са отбор от Трета лига и не са мерило за нивото на ЦСКА.

Снимка 505386

Източник: LAP.bg

Левски също имат нов треньор - Славиша Стоянович, може ли това да доведе до коренна промяна при сините?

- Предполагам, че той не е опознал все още всички футболисти и наблюдава все още видеозаписи, а и заради карантината не можеха да тренират заедно. Акрапович е тук вече три години и повече познава противниците. Левски в момента няма футболисти, докато ЦСКА има, но зависи кои ще могат да вземат участие в мача. През 1968-а ние бяхме пo-добри обаче ги подценихме и ни вкараха 7 гола. Беше 4:1 на полувремето и Якимов вика: "Сега излизаме второто, вкарваме три гола, изравняваме ги и ги бием", но вместо това те ни вкараха още три (смее се).

Трябва ли да бъде отложено дербито заради многото случаи на коронавирус?

- За ЦСКА - Левски не мога да кажа, но ми прави впечатление колко мача се отложиха вече на тима от Разград? Как става тази работа? Вече три срещи им отложиха.

Акрапович и Стоилов в отлични отношения

Акрапович и Стоилов в отлични отношения

Разбират се прекрасно

Какво ще представлява дербито без публика според вас?

- При всички положения ще е по-различно.

Какво ви прави впечатление в играта на Левски?

- Като цяло се представят слабо дотук. Само един по-силен мач направиха, но загубиха с 0:1 от Лудогорец в Разград. Паднаха, но играха добре и действително им бе по-силно представянето в този последен за тях двубой.

Али Соу: Всички в ЦСКА се радваме, че точно Акрапович ни е треньор

Али Соу: Всички в ЦСКА се радваме, че точно Акрапович ни е треньор

"Ще опитаме да спечелим всички призове"

Може ли кризата на "Герена" да мотивира допълнително сините?

- Може и още как. В такова дерби нищо не се знае. Пак ще дам пример с 1968-а - ние имахме 10 поредни победи, те бяха зле и както мислехме, че ще ги бием, ни вкараха седем гола.

На какво трябва да заложи ЦСКА в дербито, за да победи?

- На атаката - не заложат ли на нея, няма да стане нищо. Трябва да играят и да нападат както срещу Ботев Ихтиман, футболистите са отлично подготвени физически и имат сили да изкарат целия мач на високо темпо. С плътно покритие, сериозна преса и да ги надтичат. Няма начин ЦСКА да не победи, ако играе нападателно. Но ако оставят Али Coy отново сам напред, ще бъдат големи мъки.

Бруно Акрапович залага на млад талант срещу Левски

Бруно Акрапович залага на млад талант срещу Левски

Митко Митков е направил добро впечатление на босненеца

Кой е най-добрият партньор до Coy в атака?

- Няма значение, важното е да играят с двама централни нападатели - един до друг. Ахмед Ахмедов не е лош. Надявам се шанс да дочака и Смоленски, когото преди години си спомням още в "Младост 3" как се отличаваше в една школа. Учил съм го и фауловете ги бие точно като мен.

И за финал една прогноза?

- Правилно е казал Бруно онзи ден - ако трябва, с половин гол да е, но да бием.