"Нека Стойчо Младенов да ме съди, аз казвам истината!" Така легендата Петър Жеков застана зад думите си пред "България Днес" по адрес на Екзекутора на Ливърпул, който според него е сред виновниците за фалита на ЦСКА.

Голмайстор №1 в историята твърди, че Младенов се е предложил за треньор на "червените" през тази зима, а по време на предишния си престой на "Армията" е уредил с огромни заплати съпругата си Дарина и сина си Стойчо-младши.

"За всичко това си има документи, които се пазят - потвърди Жеков. - Аз и Димитър Якимов уволнихме Стойчо Младенов, тогава бяхме в Надзорния съвет. Това, че сега се е натискал отново за треньор на ЦСКА, го знам лично от Гриша Ганчев. И то го каза не само на мен, бяхме 10-12 човека. Питайте го него дали не е вярно. Питайте и Петър Манджуков дали лъжа за парите. Ако иска, Стойчо да ме съди, много ме е страх, няма да мога да спя. Само да не му хвръкне главичката, защото много хора му се канят. Защото той ако трябва да връща парите, които е откраднал, цял живот няма да му стигне. Стойчо е най-големият мошеник сред треньорите на ЦСКА в цялата история, никой не е взел толкова пари като него. Заради него и Александър Томов-Лупи клубът фалира. Двамата откраднаха 13 млн. лева, осигурени от Манджуков. Десет от тях бяха за дълговете към НАП, останалите за заплати и лагер на отбора."

Жеков се изсмя на твърденията, че Стойчо Младенов е спасил живота му. Оказва се, че легендата е претърпял рутинна операция, която е струвала скромните 1500 лева.

"Не бях влизал в болница от времето на соца. Оказа се, че имам проблем с дебелото черво. Трябваше да се отреже част от него и това е, нищо сериозно. Бях приготвил 300 лева за професора и не знаех, че ще трябват още. Тогава се обадих в ЦСКА и Кирчо Администратора донесе останалите пари, които после ми удържаха от заплатата. Тя беше чисто 2000 лева и я получавах от време на време. Глупости на търкалета са, че Стойчо ми е спасил живота. Каква животоспасяваща операция? След шест месеца вече не си личеше, че са ме рязали", каза още Жеков.

Жеков за Стойчо Младенов: Каква операция ми е платил този? Лъжец, мошеник! С Лупи откраднаха 13 милиона от ЦСКА!

Жеков за Стойчо Младенов: Каква операция ми е платил този? Лъжец, мошеник! С Лупи откраднаха 13 милиона от ЦСКА!

Вижте подробности

"Излишно е повече да коментираме. Аз си работя в Кайсар в Казахстан, шампионатът си върви. Всеки може да си говори каквото си иска", заяви самият Младенов пред "България Днес".

Стойчо Младенов: Никога не съм се натискал да ставам треньор на ЦСКА, отдавна съм загубил всякакъв респект към Петър Жеков

Стойчо Младенов: Никога не съм се натискал да ставам треньор на ЦСКА, отдавна съм загубил всякакъв респект към Петър Жеков

"Да, имах предложение от Гриша Ганчев да поема отбора, но преди повече от година"