Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев днес получи наградата си за най-добър треньор за месец май. Той спечели Купата на България начело на "армейците".

Ето какво каза Супер Любо пред медиите:

"Преди няколко дни разбрах, че сме получили тези награди. Благодаря за тях. Искам да кажа, че това е едно признание, висока оценка за мен като треньор. Тази премия е за целия щаб, с който работим и за отбора, който изпълнява нашите изисквания.

Наясно сме с жребия за Европа. Очаквахме от този тип противници. В никакъв случай не трябва да има подценяване. На това обучавам моите футболисти и вече трябва да сме подготвени за всеки един съперник. Започваме разузнаване и чакаме двубоя. На лагер сме в момента.

Снимка 535045

Източник: LAP.bg

Пред ЦСКА стоят най-високите цели, особено като аз съм треньор. Взискателен съм и момчетата трябва да са наясно, че с много труд и работа се постигат тези цели. Това ще бъде философията, която ще преследваме за следващите мачове.

Не виждам минуси. Отборите, които ръководя, трябва да знаят, че трябва да играем силно и навън, и вътре. Това е простичко. Подготвяме се, наясно сме какво ни предстои. Знаем, че ни предстои тежка година. През 3-4 дни ще имаме мачове. Никой не си мисли, че ще е лесно. Аз съм най-наясно с това, което ни очаква.

ЦСКА ще бъде по-силен през новия сезон. Не казвам от миналата година, казвам от последните три месеца. Разполагам със сериозни професионалисти. Убеден съм, че отборът ще е по-силен през следващата година, визирам след две-три седмици.

Снимка 535049

Източник: LAP.bg

В момента има много спекулации, когато е трансферен период. Има много слухове, които вървят. Ще има информация за нови попълнения. В момента не е необходимо да я съобщавам. Колко като бройка няма да казвам. Не ги взимаме на килограм. Имаме нови попълнения, очаквам нови футболисти. Когато видя, че футболистите са в съблекалнята с екипировката на ЦСКА, тогава казвам, че някой футболист е част от нашия отбор. Каквото е необходимо се прави, за да се надгради нивото и качеството на отбора.

Ще има преотстъпени футболисти. В близките дни ще се знае къде ще отидат. Ще има максимална концентрация във всеки един от турнирите. Ние ще преследваме максимално високо местата в турнирите, където ще участваме. Не трябва да го повтарям. Мисля, че вече го казах. Не трябва да се задоволяваме с нещо посредствено. Ще търсим най-високото ниво. Така трябва да бъде. Важното е, че има конкуренция по постовете. Това е важно за един отбор с високи цели. В момента вървим много добре.

Следя и всичките мачове, когато имам възможност. Не са малко футболистите, които бих привлякъл. Наблюдаваме мачове на високо ниво с колективни изпълнения. Ние сме в България, разполагаме с различни бюджети. Нека да бъде по-скромни, реалисти. Това не означава, че ние няма да търсим това, което може да привлечем, че да повдигнем нивото си.

Снимка 535050

Източник: LAP.bg

Една от целите ни е да надвием Лудогорец. Самочувствие се придобива не само с победа над определен съперник, а с непрекъснати победи. Един отбор трябва да е постоянно силен, за да не губи точки. Ако от 6 мача, си спечелил 2, не излиза сметката. Без значение кой е съперникът. Контролите са с друг тип характер, защото има ротации и се пробват нови играчи, но и там се търси победа. Във важните мачове точките се броят. Ние се стремим към победа във всеки един мач. Така се гради един добър тим с постоянно силна игра. Не може клатушкане. Тогава печелиш мачове и титли".

Бисмарк: Благодаря на феновете на ЦСКА, че ме оценяват

Бисмарк: Благодаря на феновете на ЦСКА, че ме оценяват

Спечели награда