Димитър Пенев коментира предстоящото дерби Левски - ЦСКА. Ето какво каза той пред колегите от "Тема Спорт":

"Футболистите трябва да защитят емблемата, ръководството и най-вече себе си. Нужно е да изпълнят това, което им се дава като задачи, а нека да добавят и по нещо от себе си. Да се съобразят с името на съперника, защото дербито в събота няма да е тренировка или мачле на махленската улица.

Трябва да спрем да коментираме какво е било досега. Няма вариант да върнем контролите и да вкараме десет гола в тях, нито пък можем да си върнем загубените точки през есента. Каквото било - било. Тези сухи периоди ги има и при най-добрите отбори и футболисти. Дали ще е ЦСКА, дали Барса, дали Интер - навсякъде е едно и също. Тези на терена трябва да търсят най-доброто от всяка ситуация. Защото после, ако не успеят да вкарат, ще ги сравняват със счупени рейсове, със счупени трамваи, как не можели да завиват и така нататък. Тези, които правят пропуски, ги скъсват от критики, все едно работят на пет места едновременно и всеки е недоволен от тях. Не бива да е така.

Левски пък не мога да ги коментирам. Ние вече минахме по техните пътеки извън терена. Те накъдето отиват, ние оттам се връщаме. При нас сега има спокойствие, но като резултати има какво да се желае. Долу-горе в ЦСКА има изградено ядро, има колектив и по-опитни състезатели, което винаги е предимство. Времето ще е приятно за футбол, оттам всичко зависи от организацията в играта. По принцип в дербито винаги казваме, че шансовете са 50 на 50, но нека да са 51 на 49 за ЦСКА".

Раул Албентоса с минимален шанс да играе за ЦСКА в двубоя с Левски

Титуляр на "армейците" с минимален шанс да играе в дербито

Испанецът се контузи в контролата с Виктория (Пилзен)